Dimecres, 28 agost 2024
  • Dimecres, 28 agost 2024
La Bustia ple pressupost Esparreguera

El canvi d’alcalde d’Esparreguera és el dimecres 4 de setembre

Per 27 d'agost de 2024 a les 12:30 0 193 Visites

En un Ple extraordinari per a la renúncia d’Eduard Rivas, i a continuació una altra sessió per votar Juan Jurado a l’alcaldia que ha dit que “és un moment dolç de govern amb ERC i a l’agrupació socialista” i ha avançat que continuarà amb Cultura 

 

Esparreguera tindrà un nou alcalde el dimecres 4 de setembre. Eduard Rivas renunciarà oficialment a l’alcaldia en un Ple extraordinari convocat a les 18.30h a la sala de plens. I després d’una pausa, se celebrarà un altre Ple per votar Juan Jurado, candidat a l’alcaldia proposat pel PSC d’Esparreguera i alcalde accidental des que Rivas va renunciar al càrrec per ser el nou cap del gabinet del president de la Generalitat. Després de la votació del nou alcalde, qui ha estat 9 anys al capdavant del govern municipal, també deixarà l’acta de regidor.

Juan Jurado ha explicat a La Bústia que “és un moment dolç de govern amb ERC i a l’agrupació socialista” sense discrepàncies. Destaca que “dins del repte, és un relleu tranquil”. També ha dit que “farem els canvis mínims i necessaris per suplir les regidories de l’Eduard i les meves”. En aquest sentit, ha avançat que “mantindré la regidoria de Cultura” i que “a finals de setembre celebrarem el Ple d’organització del govern i del cartipàs municipal”.

 

Seguiment del relleu a l’alcaldia

Des de l’Ajuntament informen que a les sessions plenàries és previst que hi assisteixin com a convidats alcaldes de la comarca, diputats al Parlament, exregidors i membres de diferents partits polítics.

Per aquest motiu i a causa de l’aforament limitat de la sala de plens, habilitaran la sala d’actes de Can Pasqual per qui vulgui seguir la sessió presencialment en directe. També es podrà fer el seguiment a través de Ràdio Esparreguera (89.4 FM), de la plataforma de vídeoactes i del canal de Youtube municipal.

En les pròximes setmanes se celebrarà un Ple per l’entrada com a nou regidor del PSC de Sergi Asensio, que ocuparà l’acta de regidor de Rivas, i per fer públic els canvis en l’organització del govern municipal i la reorganització del cartipàs municipal.

 

Juan Jurado, ratificat pel PSC candidat a alcalde d’Esparreguera, i Sergi Asensio serà nou regidor.

Eduard Rivas deixa l’alcaldia d’Esparreguera i passa el relleu a Juan Jurado.

El nou president de la Generalitat, Salvador Illa, escull Eduard Rivas.

 

Fotografia: El Ple de l’aprovació del pressupost de 2024 de l’Ajuntament d’Esparreguera, el 20 de desembre de 2023 [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Esparreguera, Política