Dissabte, 14 setembre 2024
  • Dissabte, 14 setembre 2024
La Bustia dispositiu especial de seguretat Festa Major Sant Andreu 2

Cinc detinguts durant la Festa Major de Sant Andreu pel dispositiu especial de seguretat

Per 1 de setembre de 2024 a les 11:00 0 540 Visites

Destaquen dues actuacions: el llançament d’ampolles de vidre que han ferit lleu alguns agents policials i un intent de robatori a una noia

Un aldarull amb molta tensió i un intent de robatori la primera nit de la Festa Major de Sant Andreu ha deixat un total de cinc detinguts que la Policia Local han traslladat al cos de Mossos d’Esquadra.

El primer incident ha estat un aldarull a l’Esplanada del Mercat Setmanal amb el llançament d’ampolles de vidre. Fonts municipals expliquen que s’ha produït un moment de molta tensió i la Policia Local ha detingut 3 persones, totes de fora de Sant Andreu.

La segona intervenció ha estat la detenció de 2 persones més al polígon de la Clota per intentar robar a una noia. Segons les mateixes fonts, també eren de fora del municipi.

Per aquest motiu, valoren que “l’actuació de la Policia Local ha estat molt bona i el dispositiu especial de seguretat que havíem preparat ha servit per poder actuar, amb un balanç de moment positiu perquè hem aconseguit detenir a les persones implicades”.

L’alcalde, Marc Giribet, que segueix les actuacions policials i el dispositiu, ha afegit que “no en deixarem passar ni una”.

Tres agents han resultat ferits lleus en el primer incident i quan han acabat el torn, el matí següent, han anat a l’Hospital de Martorell per fer revisió d’alguns cops que havien rebut. Després de confirmar que estan bé, s’han incorporat a la feina en el següent torn. Expliquen des de l’Ajuntament.

El dispositiu de seguretat “segueix en marxa i es reforça en algun punt“. A més de Policia Local, Protecció Civil i Mossos, per primera vegada compta amb la Guàrdia Civil.

 

Buhos, l’acte més multitudinari

El concert de Buhos a l’Esplanada del Mercat Municipal la nit de divendres és l’acte que s’ha previst més multitudinari. Hi han assistit més de 5.000 persones, segons fonts municipals.

 

Reunió de coordinació del dispositiu especial de seguretat

Dimecres se celebrava a l’Ajuntament de Sant Andreu una reunió de coordinació del dispositiu especial de seguretat amb Policia Local, Protecció Civil, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil.

L’objectiu de la trobada, convocada per l’alcalde Marc Giribet, era garantir la seguretat durant els actes de Festa Major, que per primer cop compta amb agents de la Guàrdia Civil. Per Giribet “la seguretat és una de les meves prioritats com a alcalde”. Aquesta setmana recordava que durant la Festa Major la ciutat rep milers de visitants i que l’activitat al carrer es multiplica i que per això és “imprescindible” la implicació del màxim d’efectius possibles per “garantir la seguretat i tranquil·litat de tothom”.

Els diversos cossos de seguretat i vigilància actuen per perseguir delictes administratius, garantir l’ordre públic, fan controls de trànsit i vigilen els diferents accessos al transport públic. L’objectiu de les diverses actuacions és perseguir possibles furts, evitar lesions, protegir col·lectius vulnerables, perseguir el consum d’alcohol i estupefaents a la via pública i preservar el descans dels veïns.

Fotografies: Dispositiu especial de seguretat, la nit del divendres 30 al dissabte 31 d’agost [Aj]

Print Friendly, PDF & Email