Dilluns, 30 setembre 2024
  • Dilluns, 30 setembre 2024
La Bustia Juan Jurado nou alcalde Esparreguera 3

Ampliació amb declaracions i més imatges: Juan Jurado, nou alcalde d’Esparreguera

Per 4 de setembre de 2024 a les 21:00 0 420 Visites

Eduard Rivas s’ha acomiadat i el nou batlle ha obtingut 11 vots a favor, 8 en blanc i 1 abstenció, en un Ple extraordinari el dimecres 4 de setembre

Juan Jurado ha estat investit aquest dimecres a la tarda com a nou alcalde d’Esparreguera en un ple municipal extraordinari. El fins ara primer tinent d’alcalde ha rebut 11 vots a favor (8 del PSC i 3 d’ERC), 8 vots en blanc i una abstenció. Substitueix en el càrrec a Eduard Rivas, nomenat recentment cap de gabinet del president de la Generalitat, Salvador Illa.

En el seu primer discurs com a alcalde, Jurado ha expressat que accepta l’honor de ser alcalde del municipi “amb l’única pretensió de deixar al meu pas un poble millor, més actiu, més bell, més segur, més net, més cohesionat, amb millors serveis públics, més amable amb els més petits, amb més oportunitats pels joves”.

“Una vila on viure-hi, respectuosa i dinàmica per a la nostra gent gran, sensible a la necessitat d’uns i altres, i oberta i acollidora amb els nouvinguts. Una vila on tothom pugui desenvolupar el seu projecte de vida en pau i en llibertat. Una Esparreguera on la cultura sigui encara més un pal de paller social i identitari. Treballaré fins l’últim dia per construir aquesta Esparreguera des de l’orgull de formar-ne part i des de l’honor i la responsabilitat de ser-ne el seu alcalde”, ha afegit Jurado.

El nou alcalde ha explicat que les seves prioritats són la transformació de l’espai públic, la millora constant dels serveis públics i la voluntat de practicar una política propera, participativa i transparent. Alhora, ha destacat que ho farà culminant els Plans d’Actuació i d’Inversions, documents que es van aprovar fa tot just un any.

Jurado ha destacat de Rivas que “ha estat una persona entregada a Esparreguera, resolutiva i responsable. Un alcalde que ha endreçat l’Ajuntament, en el sentit que l’ha fet més madur i productiu com a organització, i que ha asserenat el debat polític, ja que ha buscat sempre el consens i no la confrontació”.

Juan Jurado (Esparreguera, 1991), és regidor a l’Ajuntament d’Esparreguera des de l’any 2019. Té un grau superior en Música (especialitat en Composició) pel Conservatori Superior del Liceu (Barcelona), a més d’estudis superiors de composició per l’Acadèmia Sibelius de Hèlsinki (Finlàndia). Ha treballat per encàrrec a Espanya, França, Finlàndia i Alemanya, entre d’altres. Es dedica també a la docència, durant els darrers anys com a professor del grau superior del Taller de Músics.

 

L’acomiadament d’Eduard Rivas

Després de 9 anys com alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas ha deixat el càrrec pel seu nomenament com a cap del Gabinet del president de la Generalitat, Salvador Illa. La seva renúncia es va fer efectiva en un Ple extraordinari el mateix dimecres 4 de setembre.

Durant la seva intervenció, Rivas ha assegurat que ha estat “un dia molt emotiu” i ha agraït “la confiança de del a ciutadania” durant tots els anys que ha estat al consistori, 17 com a regidor i 9 com alcalde. Ha afegit que “deixem una vila millor que el 2015 i això és mèrit de tots, no meu”.

Alhora, ha posat en valor l’aposta pel “diàleg polític constructiu, la política d’inversió social, el foment de la participació ciutadana, la modernització de l’administració i el manteniment de la via pública, sense caure en la política del totxo”. També ha reivindicat el paper de la cultura com a “generador de pertinença al municipi”.

Sobre Jurado, l’ha qualificat com una persona “molt preparada, intel·ligent, de la política de l’esforç i que encarna millor que ningú el projecte que avui continuem”.

 

Les intervencions dels portaveus dels partits

Daniel Farriols, del PSC, ha comentat que “és la primera vegada que un alcalde d’Esparreguera renuncia al seu càrrec, però és perquè el president de la Generalitat l’ha vingut a buscar per ser la seva mà dreta”. Així mateix, ha agraït a Jurado “la valentia per agafar aquest repte” i ha posat en valor “la lleialtat d’ERC, que no ha aprofitat l’impàs per demanar canvis”.

Alfons Puche, d’ERC, ha desitjat “sort, encert i paciència” a Rivas i ha manifestat el seu suport a nou alcalde, subratllant que “l’acord de govern entre PSC i ERC està basat en el projecte, no en les persones, res canvia amb la renúncia d’Eduard Rivas”.

Andrés Labella, d’Esparreguera 2031-Junts, ha desitjat sort a Rivas, de qui ha dit que “és jove i encara té molt recorregut”. Adreçant-se a Jurado li ha comentat que té “una gran responsabilitat” i que faran “oposició constructiva, però exigent”.

Emmanuel Ortí, d’Esparreguera en Comú-Podem, ha assegurat que “ha estat un plaer fer equip i governar junts durant dos mandats, amb encerts i errors” i sobre Jurado ha dit que “coincidirem en molts projectes, com el POUM, mentre que en d’altres discreparem i aprendrem a fer oposició, sempre oberts a l’entesa”.

Miguel Guiral, de la CUP, ha dit que amb Rivas “no hi ha hagut un gran canvi a la vila durant aquests 9 anys” i ha enumerat “algunes mancances”. Mònica Martínez, del mateix partit, ha apuntat que té “l’esperança que amb la nova alcaldia es generin noves dinàmiques”.

Jordi Mestres, de Junts per Esparreguera, ha agraït a Rivas el “tracte cordial i amable amb totes les formacions” i la “cerca de la gestió participativa i el clima d’harmonia i bon tracte”. També ha desitjat sort a Jurado i ha subratllat que faran una “oposició constructiva, però volem conèixer el full de ruta amb fets, no paraules, amb les ordenances i els pressupostos del 2025”.

Francisco Aguilar, de Vox, també ha felicitat a Rivas i ha dit que “ho farà molt bé, però aquí no ho ha fet tot”. Alhora, ha desitjat sort a Jurado, qui considera que té “uns reptes molt importants amb el municipi”.

Adolfo Sancha, del PP, ha desitjat a Rivas “el millor” i li ha demanat que “se’n recordi d’Esparreguera” des de la Generalitat, mentre que a Jurado li ha reclamat que sigui “valent i inverteixi diners en allò que la ciutadania necessita”.

 

Eduard Rivas deixa l’alcaldia d’Esparreguera i passa el relleu a Juan Jurado.

Fotografies: Juan Jurado, nou alcalde d’Esparreguera [PSC / Aj]

Etiquetes:
Categoria:   Esparreguera, Política