Divendres, 27 setembre 2024
  • Divendres, 27 setembre 2024
La Bustia guanyadors Ruta de la tapa Sant Andreu

Sant Andreu premia els guanyadors de la Ruta de la Tapa

Per 17 de setembre de 2024 a les 7:00 0 162 Visites

El Bendita Tapa i el Palau Vell han estat els establiments amb les tapes més votades en la 12a edició del concurs gastronòmic que s’ha celebrat durant la Festa Major

El Bendita Tapa i el restaurant Palau Vell han estat els establiments guanyadors de la Ruta de la Tapa de Sant Andreu que s’ha celebrat durant la Festa Major, del 30 d’agost a l’1 de setembre. Enguany, el concurs gastronòmic ha arribat a la seva dotzena edició i ha comptat amb la participació de 22 bars i restaurants, oferint un total de 20 tapes salades i 9 tapes dolces.

Pel que fa al restaurant El Bendita Tapa, ha guanyat la categoria de tapa salada, amb el Melós de secret de porc amb parmentier de tòfona i reducció de Montsant. Per la seva banda, el Palau Vell ha presentat la millor tapa dolça amb els Pancakes amb crema de mascarpone, fruits vermells i crumble de pistatxo. La primera ha obtingut un 16,30% dels vots i la segona un 30,40%.

El premi consisteix a col·locar, a partir de l’octubre, una lona publicitària dels dos establiments al tòtem publicitari que hi ha a la plaça Federico García Lorca. A més, els representants dels dos establiments, Rubén Rebollal de Bendita Tapa, i Josep Martín de Palau Vell, han rebut un diploma commemoratiu a mans de l’alcalde Marc Giribet i del regidor d’Activitat Econòmica, Comerç i Indústria, Miquel Àngel Abril.

Durant l’acte també s’ha fet el sorteig dels guanyadors d’una degustació especial per a dues persones als establiments premiats: Tere Pichardo i Dani Marín. S’ha realitzat entre totes les persones que han votat per la seva tapa preferida d’enguany. En total s’han registrat 459 vots, un 46,18% més que l’any passat.

Aquest any s’ha apujat un euro el preu de la tapa que amb la beguda inclosa ha estat de 4 euros. Tothom ha pogut votar-les a través de la web rutadelatapasab.cat. Segons càlculs de l’Ajuntament de la 12a Ruta de la Tapa amb 8.134 tapes servides, l’impacte econòmic ha estat d’uns 32.500 euros, un 26,11% més que en la darrera edició.

El sorteig s’ha emès en directe des de la sala de plens de l’Ajuntament de Sant Andreu aquest dilluns.

Fotografies: Acte de lliurament dels premis de la Ruta de la Tapa de Festa Major 2024 / Tapes guanyadores [Aj]