Divendres, 27 setembre 2024
  • Divendres, 27 setembre 2024
La Bustia campanya jaciment Sant Hilari Abrera 3

Comença la campanya d’excavació i restauració al jaciment de Sant Hilari d’Abrera

Per 19 de setembre de 2024 a les 12:00 0 183 Visites

Els treballs d’excavació se situen en sectors exteriors del jaciment, mentre que els de restauració a l’interior de l’església

La campanya d’excavació arqueològica i de restauració al jaciment de Sant Hilari, a Abrera, ha començat aquest mes de setembre. Els treballs els impulsa l’Ajuntament i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Barcelona.

Enguany s’excavarà en sectors exteriors del jaciment on hi ha estructures de l’antic edifici termal d’època romana. Els treballs es duen a terme sota la direcció de l’arqueòloga inma Mesas i la coordinació científica de la doctora Gisela Ripoll i el doctor Francesc Tuset de la UB.

Paral·lelament a l’empresa Catarqueòlegs, que s’encarrega dels treballs d’excavació, l’empresa Gamarra&García duu a terme la restauració de les pintures murals de l’interior de l’església.

Amb aquests treballs s’espera conèixer més a fons la relació entre el primer edifici construït al jaciment i l’etapa d’esplendor de l’església, on es va fer un conjunt pictòric de gran valor artístic.

Arantxa Galofré, regidora de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica, ha explicat que “els treballs realitzats seran fonamentals per complementar el nostre coneixement sobre el jaciement i estem molt esperançats d’obtenir dades valuoses que enriquiran la nostra comprensió del passat”.

Fotografies: Campanya d’excavacions i restauració al jaciment de Sant Hilari [Aj]

Etiquetes:
Categoria:   Abrera, Societat