Divendres, 27 setembre 2024
  • Divendres, 27 setembre 2024
La Bustia candidatura Militància Decidim ERC Olesa 8

Oriol Junqueras omple el Teatre de La Passió d’Olesa

Per 22 de setembre de 2024 a les 20:00 0 260 Visites

Més de 1.300 assistents s’han donat cita a l’acte de presentació de la candidatura de l’expresident d’ERC ‘Militància Decidim’ per guanyar el congrés del 30 de novembre

L’expresident d’ERC Oriol Junqueras ha presentat aquest dissabte al Teatre de La Passió d’Olesa la candidatura ‘Militància Decidim‘ per tornar a liderar el partit.

L’alcalde d’Olesa d’ERC, Jordi Parent, ha donat la benvinguda als més de 1.300 assistents i la candidatura encapçalada per Oriol Junqueras. L’exvicepresident del Govern ha presentat la regidora de l’Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany, com a secretària general si guanya el congrés del 30 de novembre.

L’exconseller d’Exteriors i també pres polític i indultat com a Junqueras, Raül Romeva, és un dels militants que li ha donat suport i ha participat a l’acte. A més dels alcaldes, regidors i militants republicans dels 10 municipis de difusió de La Bústia, la regidora de Collbató, Mar Andreu, forma part de ‘Militància Decidim’. L’acte ha durat més de dues hores.

El discurs de Junqueras a Olesa

Junqueras s’ha desmarcat de l’estructura B d’ERC i ha estat molt contundent contra els responsables dels cartells sobre l’Alzheimer i que “van penjar ninots als ponts”. Ha acusat els responsables de “trair” els principis d’ERC i “avergonyir” els militants. Ha volgut deixar clar que actuaven al marge de la presidència del partit, és a dir d’ell, i també del Consell Nacional i de l’Executiva Nacional. L’expresident ha fet referència directa a Sergi Sabrià quan ha dit que s’ha reivindicat “amb orgull” des de la sala de premsa del partit que s’havien contractat “mariachis”. “Ens fan passar vergonya a tots”, ha conclòs.

Davant d’aquesta situació, ha fet una crida a convertir la “legítima indignació” en un “motor de canvi” i “renovació”. Un foc que, segons Junqueras, ho ha de “renovar tot”. I, encara sobre aquesta qüestió, ha promès “acabar amb tots els òrgans paral·lels que ens han portat on som”.

Fer net i recosir han estat dues idees que ha anat repetint al llarg del seu discurs amb l’objectiu de “rescatar” el partit i “posar-lo un altre cop al servei del país”. “Sobre les nostres espatlles descansa una altra responsabilitat. No només fer net. També cosir i recosir aquesta organització amb ella mateixa i recosir el partit amb el país. Estem disposats a cosir i recosir”, ha assegurat.

Junqueras ha agraït als membres de la seva candidatura ‘Militància Decidim’ que hagin donat la cara a les comtesses electorals. I ha enviat un missatge dirigit a la resta de candidatures: “No ens deixarem alliçonar per aquells que no han anat mai a penjar ni despenjar cartells. No ens deixarem alliçonar i no ens deixarem guanyar pels que no acumulen mèrits als carrers”, ha dit.

En el seu discurs, l’expresident també ha demanat perdó al públic present al teatre perquè, segons ha dit, no es va poder aconseguir que la feina de l’1 d’octubre fos reivindicada tal com mereixia la gent i necessitava el país. “Qui en aquell moment en tenia la responsabilitat i el deure va preferir dedicar-se a altres coses i comunicar altres coses”, ha afegit sense donar noms.

Fotografies: Alguns dels moments de l’acte de la candidatura ‘Militància Decidim’ d’Oriol Junqueras [ACN / Militància Decidim]

Etiquetes: