Dimecres, 16 octubre 2024
  • Dimecres, 16 octubre 2024
La Bustia Festa dels Miquelets Olesa 2023 19

Olesa celebra la Festa dels Miquelets aquest cap de setmana

Per 11 d'octubre de 2024 a les 7:00 0 217 Visites

Les recreacions històriques són el plat fort d’una festa que comença aquest divendres i que acaba el diumenge

La 17a edició de la Festa dels Miquelets d’Olesa se celebra aquest cap de setmana i inclou recreacions històriques, rutes guiades, xerrades divulgatives, representacions teatrals, oferta musical, sopar i activitats infantils. Enguany no es pot comptar amb la presència dels grups de recreació de la República Txeca, però hi haurà participants de Catalunya, la resta dels Països Catalans, Espanya i França.

L’acte inaugural és aquest divendres 11 d’octubre a les 19h a l’Espai Celler de Cal Puigjaner. A continuació, seguici nocturn al Nucli Antic, presentació dels regiments i relleu de la flama.

Dissabte hi ha programades diverses recreacions, l’exposició de l’Any Desvalls, jocs d’època i de taula temàtics, xerrades, tallers i música. Entre els actes destacats hi ha la recreació del Consell de Guerra, amb actuacions a les 12h i a les 17h a l’Església de Santa Maria. També la Gran Batalla al Parc de la Dona Treballadora a les 18h. El dia acabarà amb un sopar popular i un concert. A més, durant tot el dia, de 10 a 21h, hi haurà un mercat barroc a la plaça nova i als voltants de l’Església.

Diumenge, a banda de les recreacions, taller i exposició, també s’instal·larà una fira de degustació de 10 a 14h a la plaça Nova. A les 17h tindrà lloc l’últim acte de la festa, amb La Pedregada al parc del Porxo de Santa Oliva.

Tota la programació de La Festa dels Miquelets d’Olesa es pot consultar a través d’aquest enllaç.

Fotografia: La Festa dels Miquelets l’any 2023 [Aj]