Dimecres, 16 octubre 2024
  • Dimecres, 16 octubre 2024
La Bustia encreuament B224 2

Un encreuament perillós de la B-224 es convertirà en una rotonda

Per 9 d'octubre de 2024 a les 7:00 0 1184 Visites

En l’accés a La Beguda Alta de Masquefa entre els termes de Sant Esteve i Sant Llorenç amb unes obres que han de començar aquesta tardor amb una durada de 6 mesos i un pressupost de 637.000 euros

El Departament de Territori ha adjudicat les obres per a construir una rotonda en l’encreuament entre la B-224 i la B-224z, que és la carretera que va de Martorell i Sant Esteve a Masquefa i Piera. Els treballs tenen un pressupost de 637.000 euros i començaran aquesta tardor. El termini d’execució és de 6 mesos.

L’actuació millorarà l’actual intersecció, que serveix també d’accés al nucli de la Beguda Alta, al terme de Masquefa, amb l’objectiu d’afavorir la seguretat i la canalització del trànsit. El diàmetre de la nova rotonda serà de 45 metres, amb una calçada anular de 8 metres d’amplada i voral exterior d’1,5 metres.

A banda de la construcció de la rotonda, les obres inclouran l’adequació dels elements de drenatge, senyalització i abalisament; la instal·lació de barreres de seguretat, l’enllumenat de la rotonda; la instal·lació de panells fotovoltaics per autoconsum; i mesures d’integració en l’entorn.

La carretera B-224 pertany a la xarxa bàsica de carreteres de la Generalitat i connecta Capellades, a l’entorn de l’Eix Diagonal (C-15), i Martorell, on enllaça amb l’A2 i l’AP7, tot unint altres municipis com Vallbona d’Anoia, Piera, Masquefa, Sant Llorenç d’Hortons i Sant Esteve. En funció del tram, registra trànsits entre els 7.000, els 13.000 i els 30.000 vehicles diaris.

El Departament de Territori està treballant en la millora integral del corredor d’aquesta carretera, amb intervencions que responen a les característiques de traçat, funcionalitat i trànsit dels cada tram. Actualment, té en execució les obres de desdoblament del tram entre Martorell i Sant Esteve, que compten amb una inversió de 26 milions d’euros.

Les obres a la B-224 de Martorell a Sant Esteve: com han començat i quines són les afectacions.

Comencen les obres d’ampliació de la B-224 entre Martorell i Sant Esteve: a punt per a l’entrada de la maquinària a la carretera.

Fotografia: El plànol de la rotonda i l’encreuament actual [Departament de Territori]

Etiquetes: