Dilluns, 28 octubre 2024
  • Dilluns, 28 octubre 2024
La Bustia peces motocicletes Esparreguera

Detenen 3 homes per robar motocicletes a Barcelona i amagar-les en finques rurals d’Esparreguera

Per 25 d'octubre de 2024 a les 18:12 0 210 Visites

Posteriorment les desmuntaven en peces i les portaven a un traster de Terrassa on un intermediari les portava per a la seva venda al nord d’Àfrica

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes per robar motocicletes de Barcelona i la seva àrea metropolitana i amagar-les en finques rurals d’Esparreguera. Les detencions s’han fet els dies 8 i 15 d’octubre i els arrestats tenen 32, 33 i 46 anys. Estan acusats de vuit robatoris o furts d’ús de vehicle, dos delictes de danys, un delicte contra la salut pública, atemptat i desobediència als agents de l’autoritat i receptació.

La investigació va començar a mitjans d’agost, quan una dotació de seguretat ciutadana de la comissaria de Martorell va aturar una furgoneta que inicialment havia fet cas omís a les indicacions dels agents. A l’interior van localitzar una motocicleta que havia estat sostreta aquella mateixa nit a Barcelona. Els agents van observar que el seient de la motocicleta i l’aparell de geocalització es trobaven desmuntats.

Davant dels fets, van detenir els dos homes que anaven a la furgoneta. A més, després de comprovar un cert grau d’especialitat en el modus operandi i els antecedents dels detinguts, de la mateixa tipologia delictiva, es va iniciar una investigació.

Les primeres gestions policials van permetre localitzar dues finques rurals a Esparreguera, on els investigats podrien amagar les motocicletes sostretes. Els agents van constatar que, de forma habitual i en franges nocturnes, aquests es desplaçaven en furgoneta a municipis del Baix Llobregat i del Barcelonès i sostreien motocicletes d’una marca concreta per, posteriorment, portar-les a les finques rurals.

Una vegada allà les desmuntaven en peces i les portaven a un traster que tenien llogat a Terrassa, on les emmagatzemaven. Posteriorment, un tercer home, que actuava com intermediari, les carregava en una furgoneta per a la seva venda al nord d’Àfrica.

Una nit, a començaments d’octubre, els dos lladres es van saltar un control de trànsit a Esparreguera, posant en greu risc la vida dels agents que van saltar al voral per evitar ser atropellats.

El passat 7 d’octubre es va realitzar una entrada i perquisició al traster de Terrassa, on van localitzar una gran quantitat de peces de motocicletes sostretes. Els agents també van intervenir vint ordinadors portàtils, més de 600 caixes d’un medicament que necessita recepta mèdica per a la seva dispensació i altres objectes electrònics.

De l’anàlisi dels objectes sostrets s’ha localitzat als propietaris de la gran majoria dels ordinadors portàtils, provinents de dos robatoris amb força a interior de domicilis comesos a Barcelona i Badalona, dos robatoris amb força a empreses de Barcelona i Cornellà de Llobregat, dos furts a empreses de Barcelona i un robatori amb força a un vehicle a Barcelona, fets ocorreguts des del 15 de setembre al 3 octubre.

Finalment, el dia 8 d’octubre van detenir l’intermediari per un delicte de receptació i el 15 d’octubre es va realitzar un dispositiu per localitzar i detenir als altres dos investigats com a presumptes autors de vuit robatoris de motocicletes, atemptat i desobediència als agents de l’autoritat, un delicte contra la salut pública.

Des dels Mossos d’Esquadra destaquen que els autors en el període de dotze mesos han estat detinguts i denunciats diverses vegades com a autors de més de 30 robatoris de motocicletes.

Els arrestats van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Martorell.

Fotografia: Peces de les motocicletes [Mossos d’Esquadra]

Etiquetes:
Categoria:   Esparreguera, Successos