Dijous, 24 abril 2025
  • Dijous, 24 abril 2025
La Bustia Albert Caro Inma Clemente conte Drac Olive Paper Estrassa Olesa

Albert Caro i Inma Clemente: “El conte del Drac Olivé és una nova llegenda que explica la seva relació amb Olesa de Montserrat”

Per 2 d'abril de 2025 a les 7:00 0 304 Visites

L’editorial olesana Paper d’Estrassa presenta aquest dissabte 5 d’abril un nou conte de la col·lecció Llegendes del Montserratí, ‘El Drac Olivé, protector del Montserratí’

 

Arriba a les llibreries ‘El Drac Olivé, protector del Montserratí‘ el quart conte de llegendes locals d’Edicions Paper d’Estrassa dels autors olesans Albert Caro i Inma Clemente. La presentació és aquest dissabte 5 d’abril a les 12h a l’Espai, al carrer dels Arbres, 12, amb els autors i Anna Casado. Anteriorment, l’editorial ha publicat ‘La Serp Estricadora s’amaga al pati de casa’ de Joan Francesc Cánovas i Rubén Del Rincón i de ‘El gegant Peladits i el Joanet de cal Puigjaner’ de Natàlia Oriol i Ot Boltà i darrerament ‘La bèstia de Montserrat’ de l’escriptora Elisenda Solsona i de l’il·lustrador Oriol Malet.

 

Què podem esperar del conte sobre el Drac Olivé?

Albert Caro: El conte ens ha permès crear una nova llegenda que explica la relació del Drac Olivé amb Olesa i el Montserratí. És una història molt propera, tant pels més petits com pels més grans. Tothom es pot sentir identificat amb els personatges i ser partícip de la història.

Inma Clemente: Els lectors descobriran una aventura molt emocionant. Tots coneixem al Drac, a més,  el protagonista és en Lluc, un nen d’Olesa. Per part meva he intentat dibuixar les il·lustracions cuidant que siguin afables i divertides.

 

És una història molt propera, tant pels més petits com pels més grans

 

Tots els olesans coneixen al Drac Olivé quina relació hi teniu?

AC: Jo soc membre de la colla des del 2016. Les vivències que hem tingut i els vincles que hem generat a partir de tots els correfocs i sortides que hem fet són experiències úniques.

IC: Tots els olesans hem vist al Drac de la UEC ballant i escopint foc, així que crec que, sobretot els petits, tenen aquella mena d’Il·lusió i sorpresa quan el veuen.

 

Per què recomanaries que compressin el llibre?

AC: És una lectura dinàmica i visual, gràcies a les il·lustracions que acompanyen l’escrit. El Lluc podríem ser qualsevol de nosaltres, en algun moment de les nostres vides i aquí recau la màgia i el dinamisme del conte.

IC: El conte alimenta la imaginació dels petits, tan necessària en un món on cada cop deixem que les pantalles ens deixin la creativitat adormida. Crec que hem fet un projecte amb molt d’estima.

 

Com ha anat l’experiència de publicar amb Edicions Paper d’Estrassa?

IC: No és la primera vegada que treballo amb Edicions Paper d’Estrassa i és una editorial petita però gran alhora. Té respecte pel treball creatiu i reforça la cultura del poble, així que és fàcil treballar amb ells i involucrar-te en qualsevol projecte.

AC: Crec que el llibre resultant reflecteix la bona compenetració en tot el procés, tant de l’editorial com dels autors. La feina que està fent l’editorial amb aquesta col·lecció, promocionant la cultura olesana arreu de Catalunya és increïble i només puc desitjar que continuï creixent i la faci arribar a tots els públics.

 

Sobre els autors

Inma Clemente

A l’escola Sant Bernat ja la castigaven per dibuixar a les taules. Es va apuntar a l’Escola d’Arts i Oficis d’Olesa i va estudiar il·lustració a la Llotja. Va cofundar l’estudi de disseny gràfic 4ratlles, va estudiar còmic i va treballar en estudis d’animació com Taking Shape i Cromosoma.  Avui encapçala el departament de disseny de l’empresa de disfresses Rubie’s i treballa amb IMC Toys i Edebé, entre altres. Amb Edicions Paper d’Estrassa ha publicat als llibres “Dones olesanes“ i “Més dones olesanes”.

Albert Caro

Graduat en Educació Primària a la UAB. Tècnic en educació infantil i titulat de Màster en Activitat Física i Intervenció Socioeducativa per la UB. Mestre a Olesa de Montserrat des del 2020, coordinant l’associació esportiva de l’escola Creixen Povill. Impulsor de la cultura olesana com a membre reactivador del Drac Olivé des del 2016 i secretari de l’entitat des del 2020. A més a més, va ajudar a crear i dinamitzar la festivitat de la nit de les Bèsties.

 

L’obra 

En Lluc es troba un llibre d’un avantpassat seu que li permetrà descobrir la veritable història del Drac Olivé i la seva relació amb la Guerra del Francès i Olesa de Montserrat. Amb l’ajuda del seu millor amic, en Dídac, aniran a la Roca Foradada de Montserrat amb ganes de trobar noves aventures. El que no saben és que la que viurà el Lluc aquell dia no el deixarà indiferent.

Qui no coneix el Drac Olivé d’Olesa de Montserrat? Aquesta bèstia de foc que presideix totes les celebracions de Sant Jordi a la Plaça de Fèlix Figueras i Aragay i que, gràcies a una colla de joves apassionats i al compromís de l’UEC, participa als correfocs, portant amb orgull el nom d’Olesa per tot Catalunya.

La cultura popular, l’arrelament al nostre territori, i la possibilitat que els més petits puguin gaudir de contes que els parlen del seu poble i les seves tradicions, tot creant noves llegendes locals, són fonamentals per a la nostra identitat. Un conte divertit i emocionant, que parla del Drac Olivé però també de tots nosaltres.

 

Fotografies: Albert Caro i Inma Clemente amb el llibre i amb El Drac Olivé d’Olesa [PE]

Etiquetes: