Les troballes evidencien que al segle VIII ja era un lloc habitat
El Centre d’Estudis Martorellencs (CEM) ha acabat aquest divendres la campanya d’excavacions al jaciment de Sant Genís de Rocafort que va començar el 12 d’abril. Els treballs, realitzats per una setzena de persones del membre del CEM i professionals de Sistemes de Gestió del Patrimoni i Qark, han donat indicis que el lloc ja era habitat al segle VII, una data molt anterior a la de la fundació del monestir, l’any 1042.
Enguany s’ha excavat el nivell intermedi de l’antic monestir i les seves dependències. El vicepresident del CEM, Alfred Mauri, ha explicat que els estudis “dels encaixos a la roca han permès veure la seva extensió, fins a tocar de les muralles que tancaven el recinte, i descobrir tres dependències alineades”. La situada a l’extrem oest “és una cambra amb una porta que comunicava amb les dependències avui desaparegudes”.
Al centre s’ha trobat una segona cambra que es podria identificar “com a cuina, amb llar, fragments d’una pica per a rentar i desaigües”, mentre que a l’extrem est hi hauria una tercera cambra “de funció desconeguda”.
La propera campanya d’excavacions serà al jaciment de Santa Margarida, entre el 12 i el 30 de juliol.
El CEM ha publicat els progressos en diferents vídeos que es poden trobar a YouTube. L’últim data del 30 d’abril.
Fotografia: El Centre d’Estudis Martorellencs finalitza els treballs arqueològics a Sant Genís de Rocafort [CEM]