• Dijous, 28 març 2024
Esports - La Bustia - CF Martorell

El CF Martorell fa història i puja a Primera Catalana

Per 9 de juny de 2019 a les 13:51 0 1190 Visites

Superen el CD Bescanó pel valor doble dels gols i encadenen el segon ascens seguit

El primer equip del CF Martorell va escriure, dissabte a Bescanó, la pàgina més gran de la seva història certificant l’ascens a Primera Catalana… a la pròrroga! Un gol de cap d’Abde Haddouch i una aturada amb el peu providencial del porter Toni Domínguez van segellar un empat en la tornada a Bescanó (1-1) que va permetre l’històric ascens.

Després de l’empat sense gols al CE Torrent de Llops, el CF Martorell va sortir a totes sabent que un gol en camp contrari tenia valor doble. Guille Gámez va tenir la millor ocasió en una jugada d’estratègia que va refusar el porter local Jota a córner. L’equip de Nualart va absorvir el CD Bescanó qui només va tenir una oportunitat clara en el darrer minut del primer temps (0-0).

En la represa, el martorellenc Xavi Marco va estar a punt de marcar amb un xut llunyà que Jota va salvar a temps. Serrats, Guille Gámez i Balada van rematar a porteria sense encert davant un CD Bescanó que seguia sense oferir perill. El partit va acabar sense gols, com en l’anada, i va donar pas a la pròrroga. En el temps suplementari, el CF Martorell va donar l’estacada. Abde Haddouch va desllorigar l’eliminatòria amb un gol al minut 100.

Els gironins no es van donar per vençuts i Roca va fer l’empat només començar el segon temps de la pròrroga. Els martorellencs van haver de patir de valent durant 10 minuts i una aturada amb el peu del porter Toni Domínguez va evitar la victòria del CD Bescanó. Amb el xiulet final de l’àrbitre, l’eufòria es va desbordar entre els jugadors i aficionats -més d’un centenar- per celebrar l’ascens.

El CF Sant Andreu, pendent per ascendir a Segona

El CF Sant Andreu de la Barca va caure eliminat en la promoció d’ascens a Segona Catalana davant el CF Sant Julià de Vilatorta (2-1). L’equip d’Íñigo Irisarri, que ja havia perdut en l’anada a Can Salvi (0-1), podria recuperar la categoria perduda fa un any com a un dels millors segons classificats de Tercera Catalana.

Els santandreuencs van encaixar un gol en la primera part però van igualar forces en la represa amb un gol de Manel. El CF Sant Julià va marcar, quatre minuts més tard, i va certificar l’ascens a Segona. Els d’Irisarri estan pendents de la resolució de la Federació Catalana de Futbol (FCF) prevista per dimarts vinent en què podrien ser un dels beneficiats pels ascensos compensats d’altres categories superiors.