Dissabte, 21 desembre 2024
  • Dissabte, 21 desembre 2024
La Bustia Elisensa Solsona i Oriol Malet La bestia de Montserrat Olesa

Elisenda Solsona i Oriol Malet: “La bèstia de Monterrat és un nou conte que ens parla dels extraterrestres i Montserrat”

Per 21 d'abril de 2024 a les 10:00 0 575 Visites

La col·lecció ‘Llegendes del Montserratí’ s’amplia amb aquest nou conte que uneix a dos dels autors més reconeguts de la comarca: l’escriptora Elisenda Solsona i l’il·lustrador Oriol Malet

L’editorial d’Olesa de Montserrat Edicions Paper d’Estrassa ho ha tornat a fer. Després de publicar ‘La Serp Estricadora s’amaga al pati de casa’ de Joan Francesc Cánovas i Rubén Del Rincón i de ‘El gegant Peladits i el Joanet de cal Puigjaner’ de Natàlia Oriol i Ot Boltà ara presenta ‘La bèstia de Montserrat’ de l’escriptora olesana Elisenda Solsona i de l’il·lustrador martorellenc adoptat per Esparreguera, Oriol Malet.

Què podem esperar del conte ‘La bèstia de Montserrat’?

ES: És un homenatge a les tardes en què els nens i nenes jugaven al carrer i a les històries màgiques que t’inventes tu mateix per donar resposta a les coses que no saps. Per això, quan vaig pensar en l’origen de Montserrat, em va sortir aquest punt de ciència-ficció. I aquest és l’escenari on explico relacions d’amistat, entre germans, el pas a l’adolescència, també, com una cosa màgica. Quan jugàvem de petits al carrer la silueta de Montserrat significava que alguna cosa havia de passar. I a més a més, soc una apassionada del tema extraterrestre. Jo era de les que l’11 d’agost pujava a Montserrat.

OM: És un bon llibre d’aventures i misteri. I a partir d’aquí, els que siguin del Montserratí té un mèrit afegit. Fer un projecte molt proper i tancar cercles. M’he enrecordat de moltes anècdotes viscudes a Montserrat. És una lectura que evoca històries vitals i això es transmet en la forma que treballes.

Quina part del conte té relació amb la vostra infància o adolescència?

OM: Especialment les tardes  i vespres d’estiu lliure en un poble. En el meu cas penso més en Benifallet, el meu poble d’infantesa on ens dotaven d’una autonomia i una manera de fer que ara no trobem tant.

ES: Poder relacionar la meva infància i adolescència amb Montserrat i amb la llegenda ha estat molt bonic.

Per què recomanaries que compressin el llibre?

OM: Per passar-nos-ho bé llegint, aquest és el mèrit de l’Elisenda, i això no és fàcil. Ho pot gaudir qualsevol persona, sigui quina sigui l’edat. És un llibre fet d’una forma molt peculiar i crec que aquí s’ha de lloar la tasca de l’editor. És atrevit la forma en què s’ha maquetat fet com amb paràgrafs i és curiós perquè facilita molt la lectura.

ES: Primer de tot, les il·lustracions de l’Oriol. Són precioses. Ha retratat el que m’imaginava. I per la història, per passar un bon moment i conèixer una nova llegenda contemporània, en aquest cas de Montserrat.

Què us ha semblat treballar amb Edicions Paper d’Estrassa?

OM: En tenia moltes ganes! Amb el Quim Moreno, l’editor, ja havíem fet algun projecte i em consta que serà la primera pedra per fer moltes altres coses.

ES: M’ha encantat, ha estat un procés molt bonic.

 

Edicions Paper d’Estrassa presenta ‘La bèstia de Montserrat’ d’Elisenda Solsona i Oriol Malet a Olesa.

 

Fotografia: Elisensa Solsona i Oriol Malet amb el llibre ‘La bèstia de Montserrat’ a l’Espai Paper d’Estrassa [EPE]