S’ha presentat a Ca n’Estruc i se celebra aquest dissabte 19 d’octubre de 10 a 23h a la plaça del Centre amb 12 cellers i 6 restauradors
Esparreguera ha presentat aquest dimecres a la finca de Ca n’Estruc la 10a edició de la Fira del Vi i de la Gastronomia. Se celebra aquest dissabte 19 d’octubre de 10 a 23h a la plaça del Centre. El preu del tiquet, tant per tapa com per beguda, és de 3 euros. La novetat destacada és una cercavila musical amb una furgoneta de Lolavan DJ com a final de festa.
Hi participen 18 expositors, 12 dels quals són de cellers de vins i de begudes escumoses de diferents denominacions d’origen, entre les quals s’hi podrà trobar Ramon Canals, Xavier Mas, Celler Cadevall, Gonzalez Byass, o els cellers locals de Ca N’Estruc o Can Paloma, entre altres. La resta són 6 expositors de gastronomia local que presentaran tapes: Deliciousus, aTaula, A Panigua, Cal Sant, La Volta i Gust de Gla.
Durant la jornada també s’han programat activitats com un esmorzar de forquilla, un concurs de tast a cegues per parelles, un dinar de maridatge, la presentació del llibre ‘Confessions d’un sommelier’ de David Seijas i actuacions musicals del grup Tamagotxi i Lolavan DJ.
Presentació especial
L’acte de presentació per la 10a edició ha estat aquest dimecres a la masia de Ca n’Estruc, que és un dels col·laboradors de la fira conjuntament amb l’Ajuntament d’Esparreguera. L’organització va a càrrec des de la seva fundació de l’Associació Cultural Gastronòmica Sentits del municipi.
El propietari de Ca n’Estruc, Siscu Martí, ha donat la benvinguda als organitzadors, col·laboradors i mitjans, i s’ha mostrat molt content per la 10a edició de la fira i perquè la presentació s’hagi celebrat a la seva finca, envoltada de 21 hectàrees de vinyes i on elaboren vins ecològics i treballen amb mètodes de viticultura biodinàmica.
L’alcalde Juan Jurado ha agraït la participació de tots els que fan possible la fira i ha destacat la restauració: “és un sector que ha sabut entendre la competència de la manera més sana possible per a millorar cada dia la qualitat dels seus productes i locals”. Alhora, ha destacat que aquesta fira “no és només un dia de festa, sinó també una manera de seguir donant a conèixer les propostes que tenim a Esparreguera i de les quals ens sentim profundament orgullosos”.
El president i fundador del Club Gastronòmic Sentits i participant amb restaurant i vinoteca Cal Sant, Jaume Llorens, ha explicat que “la fira manté l’estructura dels anys anteriors perquè té una mida en què tothom s’hi sent còmode, però creix una mica, passant de 10 a 12 cellers, i de 4 a 6 restauradors”.
Per a la regidora de Promoció Econòmica, Montserrat Vilardosa, la fira és un exemple de “l’impuls de la societat civil en col·laboració amb l’Ajuntament per fer aquest esdeveniment que associa gastronomia, producció de vi i quilòmetre 0”. També ha convidat a la ciutadania a “venir dissabte a passejar i gaudir de la fira, però també a visitar la vila i conèixer la restauració i el comerç local”.
Finalment, el regidor de Turisme, Albert Boixet, ha destacat la contribució de la fira a la promoció del turisme, ha agraït la implicació del Consorci de Turisme del Baix Llobregat en la promoció d’aquesta desena edició i ha posat en valor la promoció dels joves en la gastronomia i també en l’activitat vinícola, com en són exemple els cellers Can Paloma i Ca N’Estruc.
Els tiquets es poden comprar a Cal Sant o el mateix dia de la fira a les carpes de l’organització a la plaça del Centre, a la zona propera als accessos per la piscina de Can Pasqual i pel passatge del carrer de l’Hospital. Per a més informació, al Club Gastronòmic Cultural Sentits: 618 443 512. La fira compta amb la col·laboració econòmica de la Diputació de Barcelona i, des de l’organització, es recorda a la ciutadania que s’ha de celebrar aquesta tradició amb un consum responsable.
Fotografies: Presentació de la 10a Fira del Vi i de la Gastronomia d’Esparreguera [La Bústia]