L’entitat referent en la inclusió sociolaboral dels col·lectius més vulnerables està impulsada pels Ajuntaments d’Olesa, Esparreguera, Abrera, Sant Esteve i Collbató deixa el Grup Àuria i presenta nous projectes
La Fundació per a la Inclusió Laboral FIL, referent en la inclusió sociolaboral dels col·lectius més vulnerables, fa 25 anys. L’entitat neix el 1999 amb l’objectiu comú dels ajuntaments d’Olesa, Esparreguera, Abrera, Sant Esteve i Collbató de donar resposta a les necessitats de col·lectius vulnerables amb discapacitats.
La fundació ha aprofitat l’efemèride per estrenar una nova etapa amb una imatge corporativa renovada i nous projectes. Per exemple, deixa enrere la Fundació Àuria i recupera el seu nou inicial FIL per reconèixer les seves arrels. També estrena el lema ‘Fem-ho diferent‘ i la pàgina web www.fundaciofil.org.
La presentació d’aquesta nova etapa s’ha fet el 3 de juliol al centre de Can Comelles d’Esparreguera amb la presència dels patrons amb els alcaldes d’Esparreguera, Eduard Rivas; d’Olesa, Jordi Parent; i d’Abrera, Jesús Naharro; l’alcaldessa de Collbató, Gemma Rodríguez; la presidenta del patronat de la fundació, Pilar Salat; i el director de l’entitat, Jordi Minguito.
Jordi Minguito explica el plantejament de la nova etapa
Després del creixement notori en els àmbits econòmics i geogràfics, la fundació ha vist l’oportunitat de redefinir la seva identitat per millorar la seva visibilitat i consolidar la seva missió i valors arreu del territori.
El director de l’entitat, Jordi Minguito, ha explicat que “l’efemèride del nostre 25è aniversari ens ha inspirat a plantejar aquesta nova etapa amb la força i il·lusió inicials i la determinació de mantenir els nostres llaços amb les entitats amb qui hem compartit objectius al llarg dels anys i que ens ha permès generar llocs de treball fins a superar els 400 treballadors“.
Sobre el fet de redefinir la seva identitat, Minguito ha dit que “els canvis no només inclouen aspectes d’imatge corporativa, sinó també estratègics. Ens posicionem com una entitat singular, disruptiva i compromesa amb la transformació social”.
Des de FIL comencen “aquesta etapa de renovació amb la mirada posada també en nous projectes per la consecució de la cobertura total de les necessitats dels col·lectius vulnerables. Mitjançant programes centrats en l’envelliment prematur i el lleure inclusiu, i focalitzant-nos en el benestar integral dels nostres col·lectius, estem en procés d’estudi de la creació d’un entorn residencial que promogui el confort i la plenitud de les persones”.
L’alcalde d’Esparreguera Eduard Rivas, municipi on FIL té la seu principal, ha destacat que “els valors de la inclusivitat i la igualtat són la clau per a una transformació positiva de la societat i de les persones. Des del FIL volem prendre partit en aquesta transformació”.
Una de les fites que es marca l’entitat és aconseguir la implicació del teixit social en la seva missió a través de campanyes de finançament i la implantació de diferents metodologies que els proporcionin recursos per consolidar i ampliar els seus programes socials.
Fotografia: Presentació de la nova etapa de FIL [FIL]