Divendres, 22 novembre 2024
  • Divendres, 22 novembre 2024
La Bustia mones Pasqua Duch Abrera Perarnau Olesa

El Dilluns de Pasqua recupera les mones

Per 5 d'abril de 2021 a les 12:45 0 2432 Visites

Són més petites que anys anteriors de la pandèmia

Els pastissers estan entregant i enllestint aquest dilluns els encàrrecs i les vendes d’última hora, tant de mones com d’ous i figures de xocolata.

Des de la pastisseria Perarnau d’Olesa expliquen que aquest any han fet algunes mones més que el 2019, al voltant d’un 10%, però són més petites. Gregori Caldito diu que “han sortit tota mena de pastissos i figures. No han destacat cap en concret”.

Des de la Duch d’Abrera, en la mateixa línia, diuen que és una bona campanya tot i la situació actual i tenint en compte que l’any passat no la van fer per Pasqua. El pastisser Oleguer Duch també explica que “ha sortit de tot, mones tradicionals, amb xocolata, i de figures”.

 

Des de La Confiança de Gelida, parlen de satisfacció d’una campanya “equiparable al 2019 i millor que l’any passat, que vam vendre per xarxes socials, amb entrega a domicili i eren molt petites”, explica Anna Pascual. “S’han recuperat les mones de fruites, però les que han sortit més són les de mantega i xocolata o sara, o la de gelidencs. I de xocolata, han sortit d’unicorns, Tik Tok i sabatilles Jordan i Converse”.

Des de la pastisseria Mora, amb establiments a Martorell, Masquefa i Piera, creuen que han superat les vendes del 2019. “Ens sap greu que la gent s’hagi d’esperar al carrer i que l’atenció hagi estat molt ràpid. Molts han consultat la web o havien vist la foto de les mones a les xarxes”, explica Montse Mora. La majoria han estat de xocolata, personalitzada amb les fotos, que sovint ens enviaven, i també amb ous sorpresa.

Tot i les restriccions, el Gremi de Pastisseria de Barcelona s’ha mostrat “optimista” amb la campanya. El seu vicepresident, Pere Camps, ha dit que, en general, les vendes es mantindrien amb xifres que freguen les de l’any 2019.

L’any passat vam fer un repàs de la història de diverses pastisseries del territori i com van viure una Pasqua inèdita.

Fotografia de portada: Una mona feta de xocolata de Pastisseria Duch i mones de pastís de Perarnau [SE]

Etiquetes: