Durant aquest cap de setmana s’organitzen diverses propostes a les diverses comarques
El cap de setmana de l’1 i 2 de juny torna Benvinguts a Pagès, una nova oportunitat per redescobrir el món de la pagesia, trepitjar el territori, conèixer l’origen dels productes alimentaris que consumim cada dia, tastar les elaboracions de les explotacions participants i omplir el rebost amb productes de proximitat.
Enguany, el Baix Llobregat participa a Benvinguts a Pagès amb una interessant oferta d’explotacions agràries: Enric Eco de Sant Climent de Llobregat, Can Fisas Agroecologia de Molins de Rei i Cireres Bernabe Santi de Torrelles de Llobregat; restauració amb Marimorena de Sant Boi de Llobregat; i activitats complementàries: Esmorzar de pagès a Bodega Ca N’Estella de Sant Esteve Sesrovires, Descobrir el Parc Agrari del Baix Llobregat, i Agroruta en bici pels Camps de Sant Vicenç dels Horts.
Ala comarca de l’Anoia hi ha propostes com la visita guiada a Torre de Claramunt, l’església de Sta. Margarida de Montbui, el castell de Vilademàger així com la plana d’Ancosa. Al Penedès Moió Melmelades a Font-Rubí, els camps de presseguers de Subirats per donar a conèixer els treballs del camp de l’arbre fruiter per excel·lència de Subirats o les Cuines i Tapes del Remeiart a Santa Margarida i els Monjos.
La gran festa del món rural de Catalunya, que ja s’ha fet un lloc a l’agenda de famílies i foodies, esdevé un magnífic aparador pels productes del territori i de temporada perquè els visitants tenen l’oportunitat d’adquirir-los directament als productors i pagesos. També de tastar-los als restaurants que aquell cap de setmana ofereixen el menú Benvinguts a Pagès elaborat amb productes de proximitat de cada comarca.