Dijous, 21 novembre 2024
  • Dijous, 21 novembre 2024
La Bustia entrega Premi AMIC Ficcions 2021 Paula Segura Olesa

Paula Segura rep el premi com a guanyadora del concurs AMIC-Ficcions 2021 i parla amb La Bústia

Per 29 de juny de 2021 a les 12:00 0 1923 Visites

L’alumna de 3r d’ESO de l’escola Daina Isard rep el reconeixement de mans del secretari general de l’AMIC i el director de La Bústia

Paula Segura Cáliz (Olesa, 26 de juny de 2006) ha rebut el diploma i el premi com autora de la Millor Història de la 13a edició del concurs ‘AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries’. Es van presentar 2.973 alumnes d’entre 14 i 18 anys de 223 centres educatius.

El secretari general de l’AMIC, Josep Ritort, i el director de La Bústia, Lluís Gutiérrez, han entregat a la guanyadora, Paula Segura, un diploma i un iPhone 11. L’acte s’ha fet a l’escola Daina Isard d’Olesa, el centre on la premiada ha estudiat aquest curs 3r d’ESO. També ha comptat amb la presència d’Erola Luna, la seva professora de català i que ha animat als alumnes a presentar-se al concurs.

La Bústia ha volgut conèixer la Paula Segura a través d’aquesta entrevista:

Com t’ha anat el curs?

Actualment vivim en una situació estranya, diferent. Encara que ja hi estem una mica acostumats, no deixa d’inquietar-nos la incertesa del moment. Tot i això, el curs m’ha anat molt bé, aconseguint les notes que desitjava i gaudint de l’aprenentatge. La gent m’espantava dient-me que 3 ESO era el curs més complicat, però no crec que sigui així. Amb esforç i constància qualsevol repte es pot superar, i més si comptes amb l’ajuda dels companys i dels professors.

Quantes històries has escrit?

Des de petita m’agradava escriure, ha estat una passió que sempre he dut a dins. Cada any, des que en tenia nou, he escrit un conte per presentar al concurs dels Jocs Florals d’Olesa de Montserrat. Recordo els dies previs a l’escriptura, que amb la meva mare parlàvem sobre temàtiques, personatges, i jo a les nits m’imaginava la història, per a l’endemà plasmar-la al paper. Comptant amb aquests escrits i d’altres que he fet a les assignatures de llengües, en dec haver escrit unes 10 obres.

Has guanyat algun premi, a part d’aquest?

Cada any escrivia un conte per Sant Jordi. Sempre anava a parar als Jocs Florals organitzats per l’escola, on potser guanyava o quedava finalista. Esporàdicament presentaven les meves obres al concurs que organitzava l’Ajuntament d’Olesa, i vaig obtenir resultat dues vegades. La primera va ser amb nou anys, quan vaig quedar finalista amb el conte dedicat a la meva cosina. El segon cop fou l’any passat, on vaig obtenir el segon premi amb l’obra que relatava el dia de la meva mort.

Has decidit què seguiràs estudiant?

De moment encara em queda un any per acabar l’escolarització obligatòria. Sí que és veritat que ja se m’ha donat l’oportunitat d’escollir aquelles matèries de major interès, i he optat per la branca de les ciències i la tecnologia. El que tinc molt clar és que l’educació és l’eina fonamental per a construir un bon futur, i així tenir una vida còmoda el dia de demà. Per tant, faci el que faci, mai vull deixar d’estudiar.

A què et vols dedicar en un futur?

Sempre he tingut clar que vull enfocar la meva carrera professional a la tecnologia. Tot el relacionat amb els números, els algoritmes i l’anàlisi de dades m’agrada. No obstant això, sóc conscient que les lletres, encara que no ocupin el meu cervell, sempre tindran un raconet en el meu cor, i per molt que la meva vida no estigui enfocada en elles, el meu temps lliure sempre estarà ple de paraules, novel·les i noves històries per escriure.

Explica’ns la teva experiència en aquest concurs i si et vols presentar l’any vinent.

La meva experiència en aquest concurs ha estat plena. La considero un procés d’aprenentatge excepcional, on cada alumne indaga pel seu món interior per trobar allò que explicar als altres. Tot i la pressió, els nervis i l’angoixa per entregar els capítols a temps, tota la resta ha sigut positiu. He après a organitzar-me, a escriure, a plantejar idees… Però no crec que em torni a presentar, perquè és molt complicat tornar a guanyar i crec que aquestes experiències només es viuen una vegada a la vida.

El concurs és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, de la qual La Bústia hi forma part, i que té per objectiu promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana.

Aquí podeu llegir el relat guanyador ‘El llibre de la meva vida’, d’entre les 200 històries finalistes.

Aquí podeu llegir la notícia en què s’anunciava la guanyadora de la Millor Història i de la resta de guanyadors de la 13a edició del concurs ‘AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries’.

 

Etiquetes: