La nova obra d’Edicions Paper d’Estrassa recull 20 receptes culinàries vinculades amb el municipi
Prop de 200 persones han assistit a l’acte de presentació del llibre ‘Cuines d’Olesa’ d’Edicions Paper d’Estrassa que s’ha celebrat el diumenge 19 de desembre a l’Escorxador.
Es tracta d’un llibre que recull 20 receptes culinàries vinculades amb el municipi. Els plats recopilats han sorgit d’una crida ciutadania que va fer l’editorial. D’entre totes les receptes rebudes, un jurat format per professionals del món culinari i relacionats amb Olesa n’ha escollit 17. El jurat també n’ha aportat tres pròpies.
S’ha tingut en compte la presència d’ingredients de proximitat, la història local, personal i familiar que amaguen els plats i la seva riquesa cultural.
L’acte ha comptat amb les intervencions dels membres del jurat, que també han fet una demostració gastronòmica en directe: Jose Tallón, xef del restaurant Cal Tallón d’Olesa; Eva Hausmann, xef experta en disseny de receptes, estilisme gastronòmic i càtering; Jordi Torras, cuiner olesà i antic xef del restaurant Tastafins i Josep Sucarrats, periodista, director de la revista Arrels i autor del pròleg.
També han intervingut Víctor Linares, autor de les fotografies del llibre, i Quim Moreno, editor d’Edicions Paper d’Estrassa. Moreno ha destacat que “és un llibre ideat per compartir tradicions gastronòmiques d’Olesa, mantenir-les vives i divulgar-ne les històries familiars que tenen darrere”.
A més, han estat presents tots els autors de les receptes: Toni Morago, Jordi Artero, Rosa Granel, Abed Farwati, Albert Amat, Anna Casado, Antonia Vilar i Gisela Gandia, Bea Galán, Carmen Tallón, Daniel González, Edgar Minguell, Júlia Miras, Maria Calsina, Montse Martínez, Montserrat Esparbé, Pere Bernadó i Xavier Xairó.
Miquel Riera, alcalde d’Olesa, ha estat l’encarregat de tancar l’acte felicitant l’editorial per emprendre “iniciatives que ajuden a crear comunitat i a connectar olesans i olesanes”.
‘Cuines d’Olesa’ es pot adquirir als tres punts de venda habituals del municipi: a la Papereria Núria, Llibreria Literator i al quiosc de plaça Catalunya. També de forma online a través d’aquest enllaç.
Fotografies: Acte de presentació de ‘Cuines d’Olesa’ [Edicions Paper d’Estrassa]