Divendres, 22 novembre 2024
  • Divendres, 22 novembre 2024
Comarca - La Bustia - gastronomia

Quatre restaurants del Baix Nord entre els 50 millors de la comarca i L’Hospitalet

Per 18 de gener de 2020 a les 9:00 0 2789 Visites

S’inclouen en una guia gastronòmica que ha impulsat l’Associació de Gastronomia i Turisme

La guia dels 50 millors restaurants del Baix Llobregat i L’Hospitalet editada per l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) ha inclòs a només quatre establiments de la zona nord de la comarca: La Volta, d’Esparreguera (37); Can Martinet, d’Abrera (40); l’Aqqua, de Martorell (45) i El Palau Vell, de Sant Andreu (48).

El podi està liderat pel Marimorena, la proposta d’Albert Mendiola a Sant Boi; el Major 36, de Gavà i el Sucapà de L’Hospitalet. Dels restaurants se n’ha valorat el gust pel plaer, la qualitat culinària i una proposta gastronòmica amb els productes de proximitat, de pagès i del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Dels seleccionats al Baix Llobregat Nord, La Volta d’Esparreguera està regentat per Otavio Nogueira i la seva dona, Silsi Terrazas (que també és cap de cuina). Està ubicat a l’avinguda Francesc Macià, 1 on havia estat l’històric Emilia (Cal Piquinyol).

Can Martinet d’Abrera està ubicat en una antiga masia catalana del segle XVI al centre de la població, al passeig de l’Església, 6. Al capdavant hi ha el xef Feliu Grau, la seva dona Ibana Cantarell i la seva filla Meritxell.

L’Aqqua és al carrer Gelida i és un restaurant integrat en les instal·lacions municipals de la piscina d’estiu i del Centre d’Esport i Salut de Martorell. L’equip està capitanejat pel Jordi Bartés, amb una llarga experiència a la Vila de Martorell en l’històric Hotel Restaurant Manel, i el xef Antonio Alcántara.

El podi del Baix Nord el completa El Palau Vell de Sant Andreu. El restaurant està situat en una casa senyorial de principis del segle XIX a l’històric barri del Palau. El van fundar el 1997 José Martín Bautista, la seva dona Maria Antònia Canals Madinabeitia i el seu fill Josep Martín Canals, que des de fa anys és el propietari i xef.

La selecció s’ha fet entre més de 1.500 negocis del sector després de les deliberacions i tasts d’un jurat gastronòmic que va visitar-los l’any passat. La guia de l’AGT -explica l’associació amb seu a El Prat- “és fruit de dos anys de treball, de buscar i rebuscar, de tastar llocs i preguntar, de contrastar, i finalment de la visita als restaurants de 10 persones de diferents àmbits, que han analitzat les propostes gastronòmiques de 75 restaurants, d’entre els quals en surt una classificació amb els 50 millors”.

En l’acte de presentació de la guia i de reconeixement als representants dels restaurants amb presència a la guia, també van assistir-hi alcaldes, regidors i la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà.

Fotografia: Els representants dels 50 millors restaurants [AGT]

 

Etiquetes: