En total seran 114 a tot Catalunya per a l’atenció relacionada amb el coronavirus, com ara proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes i exploracions
El Departament de Salut ha començat els tràmits per instal·lar mòduls al costat o molt a prop de 114 centres d’atenció primària (CAP) de tot Catalunya. L’objectiu és diferenciar l’atenció covid i no covid. En aquests nous espais, que seran temporals, es farà tota l’activitat relacionada amb el coronavirus, com ara proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes o exploracions.
Dels 18 mòduls annexos que s’han previst a la Regió Sanitària Metropolitana Sud, 4 aniran a municipis de l’àrea sanitària del Baix Llobregat Nord: Sant Andreu de la Barca, Olesa de Montserrat, Abrera i Pallejà.
En els mòduls s’hi podrà fer l’atenció a persones amb problemes respiratoris i símptomes de la covid-19. Sobretot estan pensats per als CAP que ara tenen dificultats d’espai per mantenir un circuit separat entre l’atenció dels pacients amb sospita de covid-19 i els que hi van per altres motius.
D’aquesta manera, Salut vol garantir els dobles circuits i procurar amb urgència que el sistema públic d’atenció primària pugui desenvolupar la seva activitat en espais diferenciats per patologies, per assegurar una major seguretat de professionals i ciutadans dins els centres.
La previsió és que, a partir de gener, comencin a entrar en funcionament. El desplegament d’aquestes estructures es farà en espais propers als centres i seran gestionats pels mateixos equips d’atenció primària (EAP), que seran els que en decidiran l’ús concret. La inversió total és de 300 milions d’euros fins al 2022.
Fotografia: Una imatge virtual de com seran els mòduls que s’instal·laran al costat dels CAP, entre els quals al costat del de Sant Andreu, Olesa i Abrera [Salut]