L’escriptora de Sant Esteve espera que hi hagi molta gent encuriosida per conèixer la història d’una noia que busca el seu destí
La novel·lista sesrovirenca Núria Pradas (Barcelona, 1954) és l’autora de la novel·la Tota una vida per recordar, premi Ramon Llull 2020 i editat per Columna. L’escriptora ha parlat aquest matí pel seu Instagram Live i pel del Grup 62.
L’escriptora de Sant Esteve ha dit que “hem tingut temps per fer-nos la idea que aquest Sant Jordi seria molt diferent” però ha reconegut que “estic una mica trista i enyorada però també tinc esperança perquè penso que tots tenim moltes ganes de sortir a fer un Sant Jordi com sigui i quan ens diguin“.
Per a Pradas, el premi “representa moltíssim“, a banda de la valoració del jurat i que hagi agradat la novel·la, “m’ho prenc com un premi a la professió i a les ganes de fer-ho bé, és un reconeixement” després de tants anys en el món de la literatura infantil i juvenil i, des de fa uns anys a la d’adults.
També espera que gràcies al premi, la novel·la arribi més lluny i “que hi hagi molta gent que se senti encuriosida per conèixer la història d’una noia que busca el seu destí”. És la història d’un somni d’una noia de 16 anys, Sophie Simmons, que viu a Nova York als anys 30, amb depressió. Busca el seu futur a Los Ángeles per treballar d’animadora a Disney.
La idea de la novel·la li ha inspirat la seva filla petita, Clàudia Prats, que va estudiar il·lustració i animació. A part de tractar aspectes d’aquesta professió i el context històric, també ho fa de la lluita de les dones per aconseguir el seu futur. La novel·la està a la venda des del mes de març.
També destaquen Ella, una novel·la juvenil, i Estimat Vladi, per al lector infantil i amb il·lustracions de la seva filla Clàudia. Escriptora de capçalera de la Biblioteca Municipal Joan Pomar i Solà, col·labora també en el projecte literari ‘Baix Llobregat escriu’.
Aquest dijous a les 17h l’escriptora sesrovirenca parlarà a través de l’Instagram Live d’Illa dels Llibres. Pradas és llicenciada en Filologia Catalana. Té més d’una quarantena d’obres publicades i ha col·laborat en un bon nombre d’editorials.
L’Ajuntament de Sant Esteve va distingir-la amb el Premi Sesrovirenc de l’any 2017 i La Bústia la va entrevistar el Sant Jordi de 2017.
Fotografia: Núria Pardas va guanyar el premi Ramon Llull 2020 aquest gener [PRLL]