Dissabte, 27 juliol 2024
  • Dissabte, 27 juliol 2024

La comarca celebrarà la Diada Nacional de Catalunya

Per 7 de setembre de 2019 a les 12:00 0 768 Visites

La majoria de municipis concentren els actes la vigília i el mateix 11 de setembre

La comarca celebra la Diada Nacional de Catalunya amb ofrenes florals, sardanes i havaneres. A Martorell, el 10 de setembre tindrà lloc l’ofrena floral, salves i cants d’honor al fossar de Sant Bartomeu i un correfoc infantil al passeig del Quarter. L’11 de setembre es farà el 42è enlairament de la senyera a les Torretes. Hi haurà esmorzar popular per als participants, ballada de sardanes amb la cobla Vila d’Olesa i havaneres amb el grup Roques Blaves.

A Sant Andreu, el 10 de setembre hi haurà havaneres amb el grup Mar i Vent i a la mitjanit es farà l’enlairament de la senyera en un acte a càrrec del Centre Excursionista Pi Tallat. La coral Ferran Sors cantarà l’himne nacional de Catalunya amb la presència dels gegants de la ciutat: l’Andreu i la Quimeta. L’11 de setembre, hi haurà ballada de sardanes i l’ofrena floral a Rafael de Casanova.

A Olesa, el 10 de setembre tindrà lloc la Nit de la Diada amb una audició de sardanes amb la cobla Vila d’Olesa i un concert d’havaneres a càrrec de Les Anxovetes. 

A Esparreguera, l’11 de setembre tindrà lloc l’ofrena floral a l’escultura La Flama com a símbol de la unitat dels Països Catalans, a la Plaça del Centre. Enguany, es commemorarà el centenari del naixement de Joan Brossa i Teresa Pàmies. Hi haurà la participació de diverses entitats culturals del municipi. Clourà una ballada de sardanes a la Plaça de Catalunya amb la cobla Ressò.

A Abrera, l’11 de setembre hi haurà la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova. En l’acte hi assistiran representants del consistori i diverses entitats del municipi.

A Sant Esteve, l’11 de setembre hi haurà una concentració i cercavila amb els gegants del municipi. Tot seguit es farà l’acte institucional al Parc de la Coma amb el Can de la senyera amb la Coral Sant Esteve.

A Collbató, els actes de la Diada seran el 10 de setembre amb l’ofrena floral al racó dels ponis i la baixada de torxes fins a la plaça de l’Ajuntament on s’oferirà coca i moscatel als participants.

A Castellví, els actes començaran dissabte 7 i clouran l’11 de setembre amb la tradicional sardinada a la plaça del Roure. Dissabte hi haurà una mostra de fotografia a càrrec dels fotògrafs locals David Planas, Víctor Valle i Lluís Planas sota el nom de ClickCastellví a la plaça del poble. La vigília de la Diada hi haurà una cantada d’haveneres i l’endemà, la tradicional pujada de la senyera a la Cadireta.

A Gelida, el 10 de setembre tindrà lloc la penjada de la senyera al campanar de l’església i la baixada de torxes. L’11 de setembre, la tradicional caminada del PSC.

A Masquefa, el 10 de setembre hi haurà l’ofrena floral, la Marxa de torxes i les actuacions de la Cobla Mar i Cel, la Coral L’Alzinar i Catfolkin. A més hi haurà un ball de la colla de Bastoners i cremada dels Diables.

Fotografia: Martorell viurà el 42è enlairament de la Senyera a les Torretes [Ajuntament]

Print Friendly, PDF & Email