Dijous, 30 maig 2024
  • Dijous, 30 maig 2024
Olesa - La Bustia - Illa de vianants

Olesa posa en marxa una illa de vianants que dóna prioritat a les persones

Per 7 de setembre de 2019 a les 9:00 0 982 Visites

L’Ajuntament l’activa en fase de proves fins l’1 de novembre quan és previst que entri de forma definitiva

Des d’aquest divendres, el nucli antic d’Olesa compta amb una illa de vianants que és en fase de proves fins l’1 de novembre quan l’Ajuntament té previst que entri de forma definitiva. El projecte forma part del Pla de Mobilitat local aprovat l’any 2011 després d’un procés participatiu. El govern municipal va presentar el projecte a la ciutadania, dijous passat, amb un auditori de la Casa de Cultura ple a vessar.

El nucli antic és una zona de carrers i voreres estretes i amb un alt volum de circulació de vehicles. A més, s’hi afegeix la presència de dos centres educatius. L’illa de vianants comprèn la zona emmarcada, per la banda nord, des del carrer de Santa Oliva cap al sud; des d’Anselm Clavé cap al nord; des de la Riera de Can Carreras cap a l’oest i des del carrer Vall d’Aran cap a l’est.

Amb la posada en marxa de l’illa de vianants, aquells qui vulguin circular pel nucli antic hauran de demanar una autorització a l’Ajuntament. L’accés dels vehicles a l’illa serà a través de la lectura de les matrícules dels cotxes que faran les càmeres -fins a sis- que s’han instal·lat en els accessos a l’illa. La tramitació es pot fer a través del web municipal o a l’Oficina d’Atenció Ciutadana i hi podran optar els residents a Olesa, comerciants i proveïdors o persones de mobilitat reduïda.

El regidor de Mobilitat, Jordi Martínez, ha subratllat que “el principal objectiu de l’illa de vianats és donar prioritat a les persones pacificant el trànsit de vehicles”, diu. Aquest projecte s’afegeix a d’altes actuacions fetes els darrers anys com ara la “zona 30” a la Riera de Can Carreras o les obres de millora a l’avinguda de Francesc Macià” que compten amb voreres més amples per als vianants. 

Fotografia: L’illa de vianants d’Olesa, una nova experiència viària al municipi [La Bústia]

 
Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Altres, Olesa de Montserrat