Dissabte, 18 maig 2024
  • Dissabte, 18 maig 2024
Abrera - La Bustia - ple municipal

Abrera aprova les ordenances fiscals del 2020 amb l’increment anual de l’IPC

Per 12 de novembre de 2019 a les 7:00 0 1124 Visites

L’equip de govern puja els impostos que estaven congelats des des feia sis anys

L’Ajuntament d’Abrera ha aprovat les ordenances fiscals per a l’any 2020 aplicant l’increment anual de l’IPC. Forma part del Pla Econòmic Financer (PEF) que ha elaborat conjuntament amb la Diputació. Els impostos han estat congelats a Abrera des de 2013.

Així l’IBI té un increment d’un 2,18%, tot i que els residents a Abrera que domiciliïn el seu rebut tindran una bonificació de l’1%. Un 30% dels contribuents són majoritàriament d’ús industrial i comercial

L’IAE s’aplica la modificació dels coeficients de situació i té en compte la ubicació física on es practica l’activitat econòmica del sector industrial. De l’impost als vehicles (IVTM) s’ha aplicat el gravamen del 2% per aquells vehicles en funció de la seva potència, clase i tonatge. A més, s’ha suprimit la bonificació en la taxa als vehicles que tinguin una antiguitat de més de 25 anys.

Entre les mesures aprovades es mantenen els descomptes per a les famílies en la prestació de serveis esportius amb un 40% de descompte en els casos d‘ingressos inferiors en la unitat familiar a l’1,5% i en els casos de discapacitat, igual o superior al 50%. I es mantenen els incentius com la rebaixa d’un 33% de l’impost de l’IBI per l’ús de les plaques de captació solar.

A més, destaquen la taxa reguladora per l’entrada i sortida de vehicles (gual) que s’estableix el criteri pels m2 i una nova taxa per l’expedició d’informes emesos per la Policia Local, fins ara gratuïts, i que aniran a càrrec majoritàriament de les companyies asseguradores.

L’alcalde, Jesús Naharro, ha assenyalat que “Abrera aposta per mantenir uns serveis públics de qualitat, uns espais urbans integradors i una aposta clara i decidida per les nostres famílies. Les nostres taxes i preus públics no es toquen i l’impost de Béns Immobles s’ajusta menys que l’IPC, després de sis anys que ha estat congelat”. També remarca que “es mantenen els descomptes per a les famílies i els incentius com la rebaixa d’un 33% de l’impost de l’IBI durant 3 anys per la instal·lació de plaques de captació solar. Les principals i majors aportacions al municipi recauen sobre els polígons i el sector industrial”.

El regidor d’Alternativa d’Abrera, José Andrés Martín assegura que “s’aprova apujar els impostos, i a la vegada, una retallada de més d’un milió d’euros en el pressupost d’enguany i s’augmenta en el pressupost de l’any que ve. Aquest és el cost de la seva mala gestió econòmica que ens porta a tenir els comptes intervinguts de l’Ajuntament”.

Hem rebut dues valoracions dels grups de l’oposició. Des d’Abrera En Comú, Joaquín Eandi, titlla la gestió fiscal i econòmica de “continuada improvisació” que “comporta riscos financers” provocats per una “manca de rumb”. Eandi assegura que les propostes “es podrien haver aplicat amb voluntat política i ganes de treballar”.

La modificació de les ordenances fiscals de l’Ajuntament d’Abrera per a l’any 2020 es va aprovar amb 12 vots a favor dels grups municipals de l’equip de govern (PSC i ERC). Els 4 vots de l’oposició (Alternativa d’Abrera, Abrera En Comú i Ciutadans) van votar en contra. 

Fotografia: Ple municipal d’Abrera [Ajuntament]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Abrera, Política