Dissabte, 18 maig 2024
  • Dissabte, 18 maig 2024
Sant Andreu - La Bustia - Habitatge

Sant Andreu rebaixa l’IBI als propietaris de pisos que els lloguin a preu assequible

Per 12 de novembre de 2019 a les 12:00 0 659 Visites

El govern municipal es fa seva en part la proposta feta per Fem Sant Andreu des de l’oposició

L’Ajuntament de Sant Andreu ha aprovat les ordenances fiscals on destaca l’augment d’un 2% del rebut de l’IBI després de 7 anys congelats. Hi haurà una rebaixa de l’IBI en un 30% -Fem Sant Andreu proposava un 50%- als propietaris de pisos que els posin a disposició de l’Oficina Municipal d’Habitatge per llogar-los a un preu assequible

La quota de l’IBI també es rebaixarà a la meitat per als propietaris de pisos que incorporin elements d’estalvi o aprofitament energètic, com ara plaques solars. Les ordenances fiscals preveuen un descompte en l’Iimpost d’activitats econòniques (IAE) a les empreses que creïn ocupació.

També es preveu una reducció del 25% en l’impost de construccions per a les empreses que rehabilitin naus o locals i del 50% per a les que instal·lin punts de recàrrega elèctrica per a vehicles. L’Ajuntament ha previst una bonificació d’entre el 20 i el 50% de l’IAE per a les empreses que incrementin en entre un 10 i un 30% les plantilles en la creació d’ocupació.

A més, s’ha previst una nova tarifa per l’ocupació de la via pública de 145 euros que hauran de pagar les entitats bancàries que tinguin caixers automàtics als carrers.

A més, s’incentivarà l’adopció de mesures per l’estalvi energètic, la cura del medi ambient o la promoció de l’economia. L’alcalde Enric Llorca ha apostat per la redistribució de la riquesa “de manera que qui més tingui més contribueixi i col·labori amb els més necessitats” amb la finalitat “d’ajudar a les persones que més ho necessiten“.

Des de Fem Sant Andreu s’assegura que “a proposta nostra, l’Ajuntament bonificarà l’IBI aquells qui lloguin el seu pis a través de l’OLH. Hem treballat perquè les ordenances fossin més socials possibles i protegessin l’accés a l’habitatge“. 

Des de Podemos Sant Andreu reconeixen que “ens hagués agradat unes ordenances fiscals més valentes”. En aquest sentit, “trobem a faltar l’aplicació de criteris de progressivitat fiscal en els serveis públics i de mesures que incideixin sobre el preu dels lloguers amb un impost als pisos buits dels bancs”. 

El Ple va votar per una banda les ordenances fiscals, que va comptar amb els vots de l’equip de govern (PSC i Cs) i Fem Sant Andreu. Podemos es va abstenir. De l’altra, va votar els preus públics dels equipaments municipals. En aquest punt, va votar a favor el govern i en contra l’oposició.

Fotografia: Sant Andreu ha posat l’accent en l’habitatge [Ajuntament]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: