Divendres, 26 juliol 2024
  • Divendres, 26 juliol 2024
La Bustia Collbato per a la Solidaritat estiu 2018

Collbató no podrà acollir els infants bielorussos a l’estiu

Per 20 de maig de 2020 a les 17:00 0 1244 Visites

El programa de sanejament queda suspès per primera vegada després de 19 anys

L’ONG Associació de Collbató per a la Solidaritat ha anunciat la suspensió del programa de sanejament d’aquest estiu per primera vegada després de 19 anys. La decisió s’ha pres com a mesura de seguretat a causa de la covid-19, després de valorar la situació juntament amb la Fundació Bielorussa amb la qual col·laboren i d’estar en contacte amb la Federació Pro Infància Chernobyl.

Cada estiu, l’associació organitza l’estada a Collbató de nens i joves de Bielorússia afectats per les conseqüències de l’explosió de la central nuclear de Txernòbil l’any 1986. Els infants i adolescents pertanyen als sectors més desfavorits de l’escala social i viuen als territoris més afectats per la radiació. 

En un comunicat, l’ONG assegura que aquest any no serà possible fer-ho i que els ha costat molt prendre aquesta decisió: “és molt dolorosa i trista però creiem que molt responsable donades les circumstàncies de força major que està vivint el món, i que no és a les nostres mans”.

També s’ha hagut de suspendre el campament amb nens i joves amb patologies oncològiques que s’havia de realitzar aquest estiu a zona neta de radiació a Bielorússia.

L’associació està estudiant la possibilitat d’acollir a nens i nenes per les vacances de Nadal. En el cas que no sigui possible, treballen per poder organitzar alguna altra acció en el terreny com ara ajuda a un orfenat, hospital o escola.

La Bustia rebuda infants bielorussos Collbato

Fotografia: Infants acollits i famílies de Collbató l’any 2018 i 2019 [Collbató per la Solidaritat]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   C-Collbató, Collbató, Societat