Dimarts, 16 juliol 2024
  • Dimarts, 16 juliol 2024
La Bustia Escola Municipal Musica i Dansa Esparreguera

L’Escola de Música, una educació elitista?

Per 7 de juliol de 2020 a les 18:00 0 1356 Visites

Un pare de família nombrosa es queixa a l’Ajuntament d’Esparreguera sobre l’augment d’un 127% d’una taxa de l’Escola Municipal de Música i Dansa de la població i demana que no s’apliqui

Una de les conseqüències més sorprenents de la crisi de la COVID-19 al nostre poble ha estat que, quan ens disposàvem a fer la matrícula pels ensenyaments de música i dansa a l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera, la majoria de famílies nombroses ens hem assabentat que la mensualitat que pagàvem per cada infant ha augmentat un 127%. És a dir, que per cada fill/a, en comptes de pagar 533,52€ a l’any, el curs vinent haurem de pagar 1212,5€ a l’any.

I, com pot ser, això? Doncs perquè, tal i com es pot llegir a la web de l’Ajuntament d’Esparreguera, el 25 de març de 2020, a l’inici de l’estat d’alarma, es va acordar en un ple telemàtic, en una suposada adequació a la legalitat vigent, la decisió d’eliminar totes les bonificacions i limitar la que s’aplica a les famílies nombroses i monoparentals en la taxa de l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera. Aquesta limitació afecta a més de 100 alumnes d’aquesta escola i vulnera l’article 39 de la Constitució Espanyola, que garanteix la discriminació positiva de les famílies nombroses.

Com a pare de família nombrosa demano a l’Ajuntament d’Esparreguera que derogui l’ordenança fiscal número 24 i que faci universal la bonificació que s’aplica a les famílies nombroses i monoparentals per tal que aquestes famílies puguin seguir gaudint dels serveis educatius culturals, així com que la nova adequació a la legalitat no suposi una càrrega econòmica addicional a totes les famílies que formem part de l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera.

Tanmateix informo a l’Ajuntament que aquest dijous dia 9 de juliol l’AMPA de l’escola municipal de música i dansa inicia una “Iniciativa popular” recollint signatures per derogar l’ordenança municipal número 24 que regula les taxes de l’escola municipal de música i dansa.

Roger Alemany Fernàndez. Esparreguera.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: