Divendres, 26 juliol 2024
  • Divendres, 26 juliol 2024

Les dues olesanes que la fiscalia demana presó reben tot el suport abans d’anar a declarar al judici

Per 16 de maig de 2021 a les 15:00 0 1785 Visites

Exigeixen l’absolució i criden que defensar l’educació pública no és cap delicte

La plaça Catalunya d’Olesa ha acollit aquest dissabte a la tarda un acte de suport a les dues olesanes acusades de desordres i danys en una manifestació a Barcelona el 2 de març del 2017 per la defensa de l’educació pública.

Amb lema “defensar la pública no és cap delicte!“, el grup de suport de ‘la pública a judici’ ha organitzat un acte per exigir l’absolució de totes les persones acusades per la Fiscalia. En concert 13 persones, de les quals hi ha les olesanes Ana Algarra i Alba Monfort.

A l’acte han assistit una vuitantena de persones i els participants han defensat les joves amb parlaments i actuacions musicals. Van tocar Olga Pareja i Ferran López i el grup Sittar Green. L’activista Llum Mascaray va fer un parlament donant suport les encausades, reflexionant sobre la injusta situació que estan patint i defensant l’educació pública.

Marc Serradó, regidor i portaveu de la CUP d’Olesa hi ha participat “defensant la lluita per la universitat pública i exigint l’absolució per l’Ana, l’Alba i la resta de represaliades. No esteu soles!”. 

Oliva Serra, membre de la CUP i del grup de suport, ha dit “avui ens toca estar al costat de les nostres companyes l’Alba, l’Ana i a la resta de represaliades que defensen cada dia l’educació pública. A les que les han precedit i a les que vindran”.

L’anomenat ‘judici de la pública’ està programat els dies 3 i 4 de juny a les 10h a l’Audiència Provincial de Barcelona. La Fiscalia demana per a 13 persones un total de 111 anys de presó i 130.000 euros de multa, i que per tant són 8 anys i mig per cadascun d’ells.

La manifestació en què van participar va estar organitzada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) per demanar la rebaixa del 30% de les taxes universitàries

Fotografies: Moments de l’acte de suport a les joves olesanes Ana Algarra i Alba Monfort [SE]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Olesa de Montserrat, Societat