El gerent de l’Enoteca Divins de Martorell aconsegueix un empat a la desena posició en el concurs estatal després de quedar tercer en el català
Toni Albiol, sommelier i propietari de l’Enoteca Divins de Martorell, ha quedat empatat amb el desè classificat en el concurs de millor sommelier d’Espanya de 2022 que s’ha celebrat a Madrid, entre la setantena de professionals representants de cada comunitat autònoma.
Albiol ha format part de l’equip de Catalunya, que ha destacat al concurs amb un primer lloc (Ferran Vila, del restaurant La Banyeta), tercer (Anna Casabona, delegada de vendes a Juvé & Camps), i quart (Audrey Doré, cap de sommeliers del Celler de Can Roca), a més de la desena posició d’Albiol.
De la seva primera participació en el concurs estatal, Albiol ha comentat sentir-se “molt orgullós d’haver representat a Catalunya i haver aportat tot el possible per fer equip i deixar al capdamunt el prestigi de la nostra sommelieria. Tenim un present i futur meravellós en el sector”. Sobre la seva actuació personal, la dona per “fantàstica, perquè veig que tinc molt marge de millora”.
Organitzat per la UAES (Unión de Asociaciones de Sumilleres de España), primer, la setantena de participants han competit en una semifinal el dia 27 d’abril, que ha constat d’un examen amb preguntes a desenvolupar o tipus test i un tast escrit de vins i destil·lats. D’entre tots ells, els tres millors classificats han disputat la final el dijous 28 d’abril.
Toni Albiol va ser tercer a l’edició catalana del concurs d’enguany.
Fotografies: Toni Albiol i els guanyadors del concurs [SE]