Dijous, 16 maig 2024
  • Dijous, 16 maig 2024
La Bustia porcs senglars Esparreguera finals setembre 2021

Comencen les batudes de senglars amb una nova normativa

Per 24 de setembre de 2022 a les 7:00 0 1252 Visites

La primera caça de la temporada es fa a prop de zones urbanes de Gelida

Després de l’acord entre els caçadors i la Generalitat, ha començat la temporada de batudes a Catalunya amb una nova normativa.

Gelida és el primer dels municipis de difusió de La Bústia que ha tornat a la caça de porcs senglars i ho ha comunicat. L’Ajuntament ha informat que és aquest dissabte de 7 a 15h.

Els caçadors tenen previst fer la batuda a prop de zones urbanes del Masset i El Puig, a més del Torrent de la Capella.

Àrees per on habitualment veïns fan esport o passegen. Des del consistori alerten que s’han de seguir els consells de seguretat i que cal extremar les precaucions.

 

La nova normativa

Si fins a la temporada passada obligaven els caçadors a notificar amb antelació totes les caceres, ara han pactat amb el Govern que només han d’avisar de les que s’efectuïn en boscos públics, que representen el 20% del terreny boscós de Catalunya.

Continua sent obligatori la senyalització en el terreny de qualsevol batuda. I la nova normativa imposa una sanció de 1.000 euros a les persones que posin traves o impedeixin als caçadors fer les batudes. Aquestes van començar a Catalunya el cap de setmana passat i s’allarguen fins el març.

Fotografia: Senglars en unes escombraries en un carrer d’Esparreguera a finals de setembre de 2021 [SE]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Gelida, Societat