Dijous, 25 juliol 2024
  • Dijous, 25 juliol 2024
La Bustia Porrons Abrera 2019

Abrera recupera la Fira Gastronòmica dels Porrons

Per 1 de novembre de 2022 a les 8:00 0 1052 Visites

La tercera edició de la fira se celebra del 4 al 6 de novembre

Abrera recupera enguany la Fira Gastronòmica dels Porrons. La tercera edició es torna a celebrar després de la pandèmia i sense restriccions. Del 4 al 6 de novembre, està organitzada per l’Ajuntament i compta amb la col·laboració de l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT), establiments i entitats abrerenques.

La Fira acull diferents espais gastronòmics, un concurs d’aixecar el porró, tallers de cuina, activitats infantils i actuacions musicals i de cultura popular. A més d’un mercat de pagès amb petits productors del Parc Rural del Montserrat. Les ubicacions de les activitats són al carrer del Rebato i al Parc de Can Morral.

La restauradora Ada Parellada és la padrina. L’any 1993 va obrir Semproniana, un restaurant al centre de l’Eixample. A banda de la restauració, col·labora amb diferents mitjans de comunicació, escriu llibres de divulgació culinària i està involucrada en la lluita contra el malbaratament alimentari.

L’alcalde, Jesús Naharro, ha destacat que amb aquesta fira “recuperem l’època d’esplendor del barri del Rebato, amb els restaurants Tres Porrons i Quatre Porrons com a referents i la tradició agrícola del nostre municipi”.

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Francisco Sánchez, ha assenyalat que amb la fira “donem visibilitat als restauradors i establiments del nostre municipi”. A més, ha volgut donar les gràcies “a totes i tots per la participació”.

Divendres 4 de novembre, al carrer del Rebato

El concurs d’aixecar el porró posa a prova als participants, imitant les gestes dels antics concursants de la N-II. L’espai es completa amb una exposició de fotografies antigues i una mostra dels plats que es cuinaven als històrics hostals amenitzada amb música i activitats de cultura popular.

Dissabte 5 i diumenge 6 de novembre, al parc de Can Morral

A la fira participen Can Martinet, La Tapa de Lucifer, Pizzeria Rebato, La Bruixa, Pastisseria Duch, Llegums Gaadus i Carnisseria Massó, Forn de Pa Rebato i l’AGT. El parc també acull diferents activitats com tallers de cuina, activitats infantils i actuacions musicals i de cultura popular.

A través d’aquest enllaç es pot consultar tota la programació de la Festa dels Porrons.

Fotografia: La Fira dels Porrons l’any 2019 [La Bústia]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Abrera, Agenda, Cultura