Dissabte, 27 juliol 2024
  • Dissabte, 27 juliol 2024
La Bustia Manel Roca Esparreguera 2031

Manel Roca es presenta de cap de llista per Esparreguera 2031

Per 25 de febrer de 2019 a les 19:00 0 1620 Visites

La nova agrupació d’electors el formen persones independents i algunes provinents del PDeCAT

Esparreguera 2031 es presenta com a moviment ciutadà i ha confirmat que es convertirà en una agrupació d’electors quan es convoquin oficialment les eleccions municipals. El cap de llista serà Manel Roca, exmembre de CiU i del PDeCAT. També va ser president de La Passió d’Esparreguera del 2002 al 2012 i, en l’última etapa, vocal del 2017 al desembre de 2018. A l’octubre va deixar el PDeCAT i després també va deixar la junta de La Passió per dedicar-se a aquest projecte. L’última activitat pública de Roca ha estat ser el representant de La Passió com a comissari de la FiraPassió, celebrada el cap de setmana del 15 al 17 de febrer.

Esparreguera 2031 l’havia començat a gestar a l’abril de l’any passat. Roca li va presentar al qui era el seu partit, qui li va proposar que es presentés a primàries i si guanyava, podria exposar-lo i desenvolupar-lo. Les votacions es van fer el 12 de juliol de 2018 on Jordi Mestres va guanyar per 3 vots de diferència (17 a 14 vots) i va ser escollit cap de llista del PDeCAT, ara Junts per Esparreguera. Roca va reconèixer els resultats però va considerar que el partit no va actuar correctament i es va donar de baixa.

Els membres del grup van tenir converses, a banda del PDeCAT, amb ERC i la CUP, per si se sumaven a la iniciativa, però no hi va haver acord. Finalment, van acordar presentar-se com agrupació d’electors. Per la seva constitució i presentació a les eleccions necessiten recollir en 15 dies un mínim de 500 signatures.

Esparreguera 2031 es defineix com a “moviment ciutadà obert a totes les persones, transversal, constructiu, inclusiu i republicà, inspirat en el respecte pel patrimoni cultural i natural de la vila”. El seu objectiu és “treballar per transformar i per aconseguir el benestar dels seus ciutadans i el progrés econòmic local, seguint els principis de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides”. La presentació pública és aquest divendres, 1 de març, a les 20h a l’Ateneu.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: