Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
xtrail_local collbato

Nova polèmica a la Guàrdia Municipal de Collbató

Per 26 de febrer de 2019 a les 12:00 0 1928 Visites

CCOO parla de mala organització i estructuració del servei, el govern manté obert el diàleg sense pressions i Junts per Collbató es desmarca

CCOO del Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf  denuncia en un comunicat la manca de voluntat per part de l’equip de govern de l’Ajuntament de Collbató per solucionar la problemàtica de seguretat i salut laboral, que afecta greument els empleats del col·lectiu que provoca de fa mesos que diversos empleats estiguin en situació de baixa mèdica.

Segons el mateix comunicat del sindicat, “aquesta situació ve provocada per la mala organització i estructuració del servei, sota la direcció d’un cap de servei que no ha superat cap procés selectiu per ocupar aquest lloc de responsabilitat, i per l’Alcalde, que no ha fet cas a la situació de malestar i afectació a la salut del personal”. També expliquen que les seves instal·lacions presenten deficiències importants com l’afectació per tèrmits, cadires en mal estat, etc.

Així mateix, conclou la missiva de CCOO, “considerem greu la pressió que el col·lectiu està rebent per realitzar tasques de superior responsabilitat com és la seguretat ciutadana, pròpies dels cossos de la Policia Local quan ells no en formen part, que sovint s’assumeixen sense les suficients garanties legals”.

Arran d’aquestes afirmacions del sindicat, el Govern de Collbató (format per ERC-GIC-PDeCAT) ha fet públic que “L’alcalde personalment ha conduït reunions per intentar establir solucions al conflicte expressat  i manté un diàleg permanent amb la representació dels treballadors”.

El govern també diu que “És sorprenent que s’intenti desplaçar l’atenció a presumptes “deficiències” de les instal·lacions o a la suposada ‘pressió’ en el compliment de les seves funcions”. També ho és que es faci referència a qüestions de seguretat ciutadana i, fins i tot, es faci servir l’argument dels robatoris, quan la lluita contra aquests fets delictius és competència exclusiva del cos de Mossos d’Esquadra.

Finalment l’equip de Govern transmet la seva disposició “a seguir abordant les reunions amb els treballadors i treballadores del cos de la Guàrdia Municipal i amb els seus representants sindicals a l’Ajuntament, com sempre ha estat, però vol deixar clar que no acceptarà pressions públiques per part de tercers que no tenen cap mena de representació al consistori, i més, quan, en les seves comunicacions, no expliquen reivindicacions principals del col·lectiu (la millora de les condicions econòmiques) i fan servir intencionadament arguments que són molt sensibles de cara a l’opinió pública, com la seguretat, per emmascarar les motivacions reals de desacord de part de la plantilla. Un desacord que s’arrossega des de molt abans que aquest equip de Govern tingués responsabilitats al capdavant de l’Ajuntament de Collbató”.

Per Junts per Collbató, marca del PDeCAT de la regidora del govern i cap de llista, Teresa Casanovas, es desmarca. En un comunicat expliquen que “Des de Junts per Collbató no donem suport ni compartim el comunicat del govern municipal de Collbató en relació amb la nota de premsa publicada per CCOO sobre les condicions de treball de la Guàrdia Municipal”. La nota afegeix que “No compartim per no estar d’acord amb la manera i les formes que s’exposen en aquest comunicat. Agrairíem que totes les parts involucrades facin un altre esforç per resoldre aquest conflicte i oferim la nostra total col·laboració per a poder rebaixar el nivell del conflicte i que pugui facilitar la seva resolució”.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Collbató, Política, Societat