Diumenge, 19 maig 2024
  • Diumenge, 19 maig 2024
La Bustia ple cartipas Masquefa

L’Ajuntament de Masquefa aprova el cartipàs del nou govern i les retribucions del consistori

Per 20 de juliol de 2023 a les 21:30 0 316 Visites

El nou govern de Sumem (PSC i comuns) i ERC compta amb l’alcalde i el primer tinent que tenen una dedicació exclusiva del 100% de la jornada laboral, una regidora amb dedicació parcial del 75% i dues al 60%

El Ple de Masquefa ha aprovat el cartipàs amb les delegacions, dedicacions i retribucions econòmiques de l’alcalde i els regidors.

L’alcalde Roger Vàzquez (ERC) és també regidor d’Administració, transparència i societat digital, Desenvolupament econòmic, La Beguda, i Cultura. Daniel Gutiérrez (Sumem amb PSC i comuns) és 1r tinent d’alcaldia i regidor de Planificació estratègica, Habitatge, Finances públiques i Transició energètica. Isis Abad (Sumem) és 2a tinent d’alcaldia i regidora de Barris i Cicles de la vida. Olga Codina (ERC) és 3a tinent d’alcaldia i és regidora de Feminismes, igualtat i diversitat, Participació ciutadana i comunicació, Acció climàtica i Benestar animal.

Lenny Abreu (Sumem) és regidora d’Educació i Benestar Social. Sergi Fabregat (ERC) és regidor de Seguretat i civisme i Esports. Isabel Lumeras (Sumem) és regidora de Cohesió territorial i Desenvolupament urbà.

A l’oposició estan, per Junts per Masquefa, Xavier Boquete, Elena Fernández, Enrique Gomez, Joana Bruguera i Carlos Mernissi; i per Vox, Sergio Sánchez.

 

Sous i indemnitzacions

Pel que fa a les retribucions econòmiques, totes en bruts anuals, dos membres del govern tenen una dedicació exclusiva del 100% de la jornada laboral amb els següents sous: l’alcalde Roger Vàzquez amb 40.150 euros i el 1r tinent d’alcaldia, Daniel Gutiérrez amb 35.900 euros.

Olga Codina té una dedicació parcial del 75% de la jornada amb 26.925 euros. Isis Abad i Lenny Abreu tenen una dedicació parcial del 60% de la jornada amb 21.540 euros.

La resta de membres de la corporació tenen indemnitzacions per l’assistència a cada sessió: als plens 200 euros; a la Junta de Govern, 0 euros; a les Comissions Informatives 55 euros; a l’Especial de Comptes 55 euros; i a qualsevol altre Òrgan col·legiat, 200 euros.

Els grups polítics tenen una retribució econòmica mensual de 50 euros per a cada regidor i 100 euros per a cada grup municipal.

Des del nou govern de Sumem i ERC informen que l’actual alcalde de Masquefa cobra 7.000 euros menys bruts a l’any que l’anterior. També que el cost global de l’estructura política és de 10.000 euros menys que l’anterior mandat. Les mateixes fonts municipals afegeixen que “aquests diners s’han destinat a cobrir àrees que estaven sense dotació pressupostària o bé sota zero, atès el gran volum d’actuacions no previstes inicialment en pressupost i que es van executar abans de les eleccions”.

 

Plens i juntes

Les sessions plenàries són el segon dijous de cada mes a les 18h. La junta de govern és cada dilluns a les 18h -les setmanes que hi hagi comissions informatives, a les 17h- i les comissions informatives, el dilluns de la setmana de Ple a les 17.15h.

 

El nou consistori de Masquefa pel mandat 2023-2027 el formen 13 representants, 5 de Junts per Masquefa, 4 de Sumem per Masquefa, 3 d’ERC i 1 de Vox.

Fotografia de portada: El Ple de Masquefa del 29 de juny ha aprovat el cartipàs i les retribucions econòmiques del nou mandat [YouTube Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Masquefa, Política