Dissabte, 18 maig 2024
  • Dissabte, 18 maig 2024
La Bustia control Martorell 10 octubre 2

En marxa un nou dispositiu mòbil a l’antic peatge de Martorell

Per 10 d'octubre de 2023 a les 17:00 0 1608 Visites

Amb l’objectiu de detectar a distància infraccions en vehicles pesants

Els Mossos d’Esquadra han posat en marxa a l’AP-7 un nou dispositiu mòbil que permet detectar a distància les possibles infraccions dels conductors de vehicles pesants. Es tracta d’un sistema pioner a l’Estat que es coneix com a DSRC i s’ha situat a l’antic peatge de Martorell.

El detector rep el senyal dels tacògrafs intel·ligents dels camions i la transforma en dades que la policia pot interpretar, com el temps de conducció o la velocitat a la qual circulen. Metres més endavant s’hi instal·la un control on els agents aturen els conductors detectats prèviament.

Joan Ignasi Elena, conseller d’Interior, ha visitat aquest dimarts el dispositiu i ha destacat que “un dels objectius del Servei Català de Trànsit és la reducció de l’accidentalitat i en conseqüència dels accidents mortals. L’AP-7 després de l’alliberament dels peatges va tenir un increment molt notable d’usuaris i es van doblar els accidents mortals en els primers mesos. Per això vam iniciar un conjunt de mesures que han donat bons resultats perquè ha disminuït a la meitat la mortalitat a l’AP-7”.

A finals de setembre també es va fer un control d’escaneig de vehicles al peatge de Martorell.

Fotografia: Un agent dels Mossos d’Esquadra revisant la documentació d’un conductor en el control de vehicles pesants a l’AP-7 [ACN]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Martorell, Successos