Dissabte, 18 maig 2024
  • Dissabte, 18 maig 2024
La Bustia control escaneig vehicles Martorell 1

El primer control d’escaneig de vehicles a la carretera el fan al peatge de Martorell

Per 28 de setembre de 2023 a les 22:00 0 739 Visites

Una furgoneta de l’Àrea de Duanes inspecciona l’interior per trobar material irregular i droga

Els Mossos d’Esquadra i l’Agència Tributària han fet aquest dijous un control preventiu de carretera on antigament hi havia el peatge de Martorell a l’AP7. La finalitat ha estat detectar material que no s’hagi declarat que puguin dur transportistes, així com droga o d’altres.

L’operatiu s’ha fet amb una furgoneta de Duanes que incorpora la tecnologia d’escaneig de vehicles. L’operador comprova en temps real el que hi ha a l’interior, així com també es fa des de la base de Madrid i, per tant, hi ha una doble inspecció de l’espai. La revisió dels vehicles es fa en poc menys d’un minut.

El treball ha consistit en aturar camions, amb dos o tres quilòmetres de marge, en un dels espais que ocupava la zona de pagament.

David Fernández, cap de seguretat ciutadana de l’ABP de Vilafranca del Penedès, ha explicat que “primer es fa la comprovació de trànsit, de conductors, drogotest i alcoholèmia. En paral·lel, l’Agència Tributària examina si la documentació de la càrrega és correcta”.

Quan es passen els ragis X pel vehicle, “si detecta que hi ha una substància o una peça que no correspon es passa a un tercer filtre per fer la comprovació in situ”, amb la participació de la unitat canina de la policia catalana, si és necessària.

En l’operatiu d’aquest dijous s’han trobat infraccions de documentació de trànsit i “en alguna inspecció” s’ha trobat “material que no corresponia”. En aquests casos es farà una investigació que durà a terme l’Agència Tributària.

Fotografia: Control amb una furgoneta d’escaneig de vehicles a Martorell [ACN]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Martorell, Successos