Dijous, 16 maig 2024
  • Dijous, 16 maig 2024
La Bustia reunio alcaldes i PIMEC

PIMEC anuncia davant d’alcaldes i regidors del Baix Llobregat Nord una nova agrupació territorial a Esparreguera

Per 10 de novembre de 2023 a les 17:00 0 395 Visites

Amb l’objectiu de dinamitzar l’espai associatiu de l’entitat amb les pimes, emprenedors, autònoms i institucions del territori per detectar oportunitats i proposar accions

Esparreguera ha acollit aquest divendres 10 de novembre una trobada d’alcaldes i regidors del Baix Llobregat Nord amb el president de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet, Joan Soler, i el secretari general de PIMEC, Josep Ginesta. L’objectiu de la reunió ha estat tractar temes com la mobilitat, els polígons industrials, la formació, el comerç i la millora de les infraestructures del territori. Així com la d’anunciar una nova agrupació territorial al nord de la comarca.

Han participat els alcaldes de Sant Andreu, Marc Giribet; d’Olesa, Jordi Parent; d’Esparreguera, Eduard Rivas; d’Abrera, Jesús Naharro; i de Collbató, Gemma Rodríguez. També han assistit els regidors i regidores de Promoció Econòmica de Martorell, Rosa Cadenas; Sant Andreu, Miquel Àngel Abril; Olesa, Domènec Paloma; Sant Esteve, Roser Brosed; Collbató, Pau Calsina; i Castellví, José Cara. D’Esparreguera també ha assistit el primer tinent d’alcalde, Juan Jurado.

El president de PIMEC a la comarca, Joan Soler, ha anunciat la creació d’una agrupació territorial al Baix Llobregat Nord amb l’objectiu de “dinamitzar un espai associatiu de l’entitat amb les empreses i així fomentar la participació institucional, detectant oportunitats i proposant accions enfocades al progrés territorial”.

Per la seva banda, Josep Ginesta, secretari general de PIMEC, ha insistit que “el territori faci els debats i generi els espais de treball conjunt i participació necessaris, per tal de donar resposta al futur de les polítiques de promoció que s’articularan a partir d’estratègies territorials”.

Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera ha destacat la importància de la trobada per la “necessitat de generar més espais de reflexió a nivell polític i territorial per poder intercanviar idees i propostes amb altres administracions i, en aquest cas, a més, hi sumem un actor molt potent a nivell de país com és PIMEC”.

L’acte també ha comptat amb les intervencions de Fernando Vicente, conseller de Desenvolupament Econòmic i Estratègic del Consell Comarcal del Baix Llobregat; Genoveva Català, presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del territori; i Miquel Costa, representant del Baix Llobregat Nord i membre de la Comissió Executiva de PIMEC.

 

Esparreguera ha acollit la trobada

PIMEC ofereix els seus serveis a les pimes, emprenedors i autònoms del Baix Llobregat Nord, ha organitzat altres trobades a Esparreguera i té un conveni amb el consistori. Pel que fa al conveni, aquest contempla la dinamització empresarial i la col·laboració institucional també amb el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL). A més, l’Ajuntament i la patronal també han creat amb el CECBLL un nucli de treball per a la preservació de la Colònia Sedó que tindrà com a objectiu la creació d’un pla estratègic per desplegar recursos i millores per a aquest conjunt patrimonial.

Fotografia: Trobada d’alcaldies i la patronal PIMEC a Esparreguera [PIMEC]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: