Divendres, 17 maig 2024
  • Divendres, 17 maig 2024
La Bustia inauguracio Fira Porrons Abrera 2023

Els padrins i els aixecadors del porró, protagonistes del primer dia de la Fira Gastronòmica dels Porrons d’Abrera 

Per 18 de novembre de 2023 a les 7:00 0 421 Visites

L’alcalde Jesús Naharro, el millor sommelier de Catalunya Toni Albiol i el cuiner Feliu Grau, inauguren la 4a edició amb Miguel Ángel Herrero i David Barba com a guanyadors del concurs de beure en porró i un cap de setmana ple de propostes culinàries i familiars

Abrera ofereix durant aquest cap de setmana gastronomia de proximitat i activitats per a tots els públics al Parc de Can Morral en la quarta edició de la Fira Gastronòmica dels Porrons d’Abrera.

Més d’un centenar de persones han assistit a la inauguració divendres al vespre al carrer del Rebato, davant del que va ser el restaurant “Els 4 Porrons”. Amb els parlaments de l’alcalde Jesús Naharro; i els padrins d’enguany, Toni Albiol, el millor sommelier de Catalunya i tercer d’Espanya 2023 i gerent de l’Enoteca Divins de Martorell; i Feliu Grau, el cuiner i propietari del restaurant Can Martinet d’Abrera; amb la presentació i conducció de Ramon Medina.

Naharro ha obert la fira convidant tothom a visitar-la i a gaudir de la seva gastronomia i de les activitats. Albiol ha posat en valor el porró, ha parlat de la seva història, la relació amb el vi i Abrera i com és de democràtic beure en porró. I Grau ha destacat els menjars típics de l’època dels Porrons que es poden assaborir durant la fira al Parc de Can Morral.

A continuació s’ha celebrat el concurs d’aixecament i beure vi en un gran porró, una vella tradició que recuperada amb la fira. De les 8 persones que s’han atrevit a participar-hi, la primera dona: Melani Segado. I els dos guanyadors: Miguel Ángel Herrero i David Barba, que han aguantat 46 segons bevent. Tots ells han demostrat que es necessita tècnica i força.

A la inauguració també han assistit el regidor de Cultura, Francisco Sánchez; la regidora de Promoció Econòmica i Turisme; Maite Novell; i el conseller de Turisme del Consell Comarcal del Baix Llobregat i regidor de Martorell, Javier González.

La Colla dels Diables de Bram de Foc d’Abrera ha fet una cremada estàtica i una degustació de brou, pernil, botifarra amb seques i d’embotit del Mercat i la música de DJ Pablo Picón ha tancat el primer dia de fira.

Què trobem a la 4a Fira Gastronòmica dels Porrons d’Abrera durant tot el cap de setmana.

Fotografies: Moments de la inauguració de divendres 17 de novembre de la Fira Gastronòmica dels Porrons d’Abrera [La Bústia / Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Abrera, Cultura