Dijous, 2 maig 2024
  • Dijous, 2 maig 2024
La Bustia inauguracio Fira Porrons Abrera 2023

Els padrins i els aixecadors del porró, protagonistes del primer dia de la Fira Gastronòmica dels Porrons d’Abrera 

Per 18 de novembre de 2023 a les 7:00 0 415 Visites

L’alcalde Jesús Naharro, el millor sommelier de Catalunya Toni Albiol i el cuiner Feliu Grau, inauguren la 4a edició amb Miguel Ángel Herrero i David Barba com a guanyadors del concurs de beure en porró i un cap de setmana ple de propostes culinàries i familiars

Abrera ofereix durant aquest cap de setmana gastronomia de proximitat i activitats per a tots els públics al Parc de Can Morral en la quarta edició de la Fira Gastronòmica dels Porrons d’Abrera.

Més d’un centenar de persones han assistit a la inauguració divendres al vespre al carrer del Rebato, davant del que va ser el restaurant “Els 4 Porrons”. Amb els parlaments de l’alcalde Jesús Naharro; i els padrins d’enguany, Toni Albiol, el millor sommelier de Catalunya i tercer d’Espanya 2023 i gerent de l’Enoteca Divins de Martorell; i Feliu Grau, el cuiner i propietari del restaurant Can Martinet d’Abrera; amb la presentació i conducció de Ramon Medina.

Naharro ha obert la fira convidant tothom a visitar-la i a gaudir de la seva gastronomia i de les activitats. Albiol ha posat en valor el porró, ha parlat de la seva història, la relació amb el vi i Abrera i com és de democràtic beure en porró. I Grau ha destacat els menjars típics de l’època dels Porrons que es poden assaborir durant la fira al Parc de Can Morral.

A continuació s’ha celebrat el concurs d’aixecament i beure vi en un gran porró, una vella tradició que recuperada amb la fira. De les 8 persones que s’han atrevit a participar-hi, la primera dona: Melani Segado. I els dos guanyadors: Miguel Ángel Herrero i David Barba, que han aguantat 46 segons bevent. Tots ells han demostrat que es necessita tècnica i força.

A la inauguració també han assistit el regidor de Cultura, Francisco Sánchez; la regidora de Promoció Econòmica i Turisme; Maite Novell; i el conseller de Turisme del Consell Comarcal del Baix Llobregat i regidor de Martorell, Javier González.

La Colla dels Diables de Bram de Foc d’Abrera ha fet una cremada estàtica i una degustació de brou, pernil, botifarra amb seques i d’embotit del Mercat i la música de DJ Pablo Picón ha tancat el primer dia de fira.

Què trobem a la 4a Fira Gastronòmica dels Porrons d’Abrera durant tot el cap de setmana.

Fotografies: Moments de la inauguració de divendres 17 de novembre de la Fira Gastronòmica dels Porrons d’Abrera [La Bústia / Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Abrera, Cultura

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu equip, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. configuració de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies