Dimecres, 15 maig 2024
  • Dimecres, 15 maig 2024
La Bustia peto i adeu Esparreguera en marxa 8 gener 2024

Esparreguera també incorpora les àrees d’aparcament ‘Petó i adeu’

Per 8 de gener de 2024 a les 12:00 0 597 Visites

Funcionen des d’aquest dilluns 8 de gener coincidint amb el retorn dels infants a les escoles i el sistema s’ha implantat els últims anys a Olesa, Martorell i aquest curs a Sant Andreu

Esparreguera ha posat en marxa aquest dilluns 8 de gener les àrees d’aparcament de ‘Petó i adeu’. Es tracta d’espais que, a les hores d’entrada de les escoles i instituts, serveixen perquè les famílies puguin parar bé el vehicle, durant un temps màxim de 4 minuts, i acomiadar els infants a peu de vorera.

Les àrees estan senyalitzades al voltant de nou centres educatius del municipi: Les Roques Blaves, Taquígraf Garriga, Mare de Déu de la Muntanya escola bressol municipal Coloraines, IES El Castell, IES El Cairat, escola Montserrat, escola Estel i escola cooperativa El Puig.

Les zones de ‘Petó i adeu’ funcionen només els dies lectius i en les franges horàries d’entrada escolar.

A més, per afavorir la pacificació del trànsit a prop dels centres també s’han instal·lat dos radars pedagògics per a regular la velocitat dels vehicles. Estan situats a l’avinguda Francesc Macià a l’altura del carrer Taquígraf Garriga i a l’avinguda Francesc Marimon a l’altura del carrer de Sant Joan.

 

Altres municipis amb àrees de ‘Petó i adeu’

Olesa va ser el primer municipi de la zona de difusió a crear les zones de ‘Petó i adeu’. Ho va fer l’any 2018 amb l’objectiu d’evitar embussos en deixar i recollir els infants a l’escola.

A Martorell, l’Ajuntament va completar a principis de 2022 les obres dels camins escolars segurs. Una de les accions va ser incorporar el tram anomenat ‘Petó i adeu’.

L’Ajuntament de Sant Andreu va engegar una prova pilot del ‘Petó i adeu’ el dilluns 18 de setembre de 2023.

Fotografia: Una de les zones de ‘Petó i adeu’ a Esparreguera [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Esparreguera, Societat