Dimarts, 23 juliol 2024
  • Dimarts, 23 juliol 2024
La Bustia marxa Montserrati suport Palestina 4

‘El Montserratí amb Palestina’ continua amb les accions de suport al poble palestí

Per 9 de gener de 2024 a les 7:00 0 564 Visites

La plataforma ha organitzat una marxa solidària a Montserrat i entre les pròximes activitats hi ha la presentació del documental ‘Saber Sumud Palestina’ a Esparreguera i Olesa

 

‘El Montserratí amb Palestina’ és un grup compromès amb la causa palestina i formada per entitats i persones d’Esparreguera, Olesa, Abrera, Martorell, Collbató i El Bruc que tenen connexió amb Palestina. Algunes han estat allà i altres fan investigació sobre el territori o participen en la causa palestina dins dels moviments socials.

Es tracta d’un espai per donar suport al poble palestí, a la Franja de Gaza i Cisjordània, difondre la seva cultura i explicar com travessa en el dia a dia dels palestins l’ocupació que pateixen des del 1948.

Neixé Castellano, membre del moviment, ha explicat a La Bústia que volen constituir-se com a associació pròximament oberta a més municipis i l’objectiu és “apropar la cultura palestina al Montserratí a través de la música, gastronomia o l’escriptura. Arran dels fets del 7 d’octubre vam creure necessari organitzar-nos” formant aquest grup de suport.

Castellano ha comentat que “ens agradaria mostrar Palestina des d’una mirada no bèl·lica, però, de moment, donada la situació, ens veiem obligades a parlar sobre l’ocupació israeliana i demanar un alto al foc”.

 

Marxa Popular a Montserrat

El 23 de desembre van organitzar una marxa solidària a Montserrat amb l’objectiu de continuar els actes en solidaritat amb Palestina, demanar un alto al foc a Gaza i la fi de l’ocupació en tot el territori palestí.

La marxa va començar a les 10h a l’aeri de Monistrol i va acabar al monestir de Montserrat, on es va fer una concentració que va comptar amb una cinquantena de persones. També es va llegir el poema ‘Si he de morir’ del poeta gazià Refaat Alareer, assassinat per Israel el passat 6 de desembre i es va parlar sobre la situació actual de Gaza i el paper de la comunitat internacional.

Castellano ha fet una valoració “molt positiva” de l’activitat, ja que “va venir bastanta gent. La imatge va ser potent i es van apuntar persones d’altres municipis que no coneixíem”.

 

Pròximes activitats

Entre les pròximes accions hi ha la presentació del documental ‘Saber Sumud Palestina. Les arrels d’una terra’ a Esparreguera (19 de gener a les 19h a Can Pasqual) i Olesa (21 de gener a les 18h, amb lloc per concretar). L’acte comptarà amb la presència dels directors del documental: Xantal Gabarró i Roger Sánchez.

Es tracta d’un documental que explica com pateixen l’ocupació de Palestina els seus habitants. S’ha estrenat fa unes setmanes i a través d’entrevistes es relaten les conseqüències d’aquesta ocupació.

El grup també participarà en la manifestació de Barcelona el 20 de gener, així com en altres convocatòries que s’organitzin en altres pobles i ciutats.

 

Concentracions i recollida de medicaments van les primeres mobilitzacions contra la guerra i d’ajuda a Palestina a l’octubre i novembre.

 

Per a més informació es pot consultar l’Instagram @montserratiambpalestina.

Fotografies: Marxa a Montserrat [El Montserratí amb Palestina]

Print Friendly, PDF & Email