Dimarts, 16 juliol 2024
  • Dimarts, 16 juliol 2024
La Bustia 8M

Els actes centrals del Dia de la Dona, el divendres 8 de març

Per 6 de març de 2024 a les 7:00 0 338 Visites

La lectura del manifest i activitats reivindicatives, el més destacat de la programació als municipis

MARTORELL

La lectura del manifest serà a les 12h a la plaça de la Vila. A les 17.30h a la Biblioteca es presentarà la novel·la ‘Maria’ amb la participació de la Coral del Barri Rosanes. A les 21h el Teatre El Progrés acollirà l’espectacle teatral ‘Seda’ de Silvia Nogales.

SANT ANDREU

A les 12h es penjarà una pancarta reivindicativa dels drets de les dones a la façana de l’Ajuntament. A les 19h el club de lectura en clau de dona tractarà ‘La veritat sobre la llum’, d’Audur Ava Ólafsdóttir. L’acte central serà el dia 9 a partir de les 12h a la plaça Federico García Lorca. Hi haurà actuacions i diferents parades.

El dia 7 també hi haurà una lectura de manifest a la plaça Federico Garcia Lorca després de la 2a marxa de torxes organitzada per Agrupa Jove.

OLESA

L’acte institucional serà el dijous 7 a partir de les 19h a la plaça Fèlix Figueras i Aragay. Amb la lectura del manifest escrit per la comissió ciutadana del 8M el mateix dia a càrrec de l’actriu i humorista olesana Mireia Martín ‘La Crazy’, l’actuació de l’Escola Municipal de Música i la performance “Dona dona veu i dona veu a les cures” a càrrec del projecte artístic ‘Les Mireies’.

ESPARREGUERA

Els actes començaran amb el taller de benestar emocional ‘Estima’t, parlem sobre l’autoestima’ a les 10h a Can Pasqual. A les 12h, la plaça de l’Ajuntament acollirà l’acte institucional, amb la lectura del manifest unitari i les representacions artístiques de l’alumnat de l’IES El Cairat. Els actes commemoratius continuaran a les 17h a Can Pasqual amb la lectura del manifest, l’exhibició d’activitats de l’Associació de la Dona Activa i la representació teatral ‘Señoras de Bien’. També a les 17h, al Camp Municipal d’Esports, es farà un triangular de futbol femení del Centre d’Esports Esparreguera. I a les 18.30h, la Biblioteca Municipal L’Ateneu acollirà l’exposició ‘Montserrat Roig, cronista d’un temps i d’un país’.

ABRERA

Els actes centrals seran el 9 de març amb la 4a Marxa Nocturna de la Dona a Abrera, els parlaments, l’actuació d’Amb Cor de Gòspel i la lectura del manifest.

SANT ESTEVE

La plaça Xic Mateu, a partir de les 19h, acollirà la lectura del manifest i l’espectacle de la companyia ‘Full en blanc’. A les 21h, sopar de la dona i festa amb DJ al Teatre Municipal El Casino.

COLLBATÓ

A les 18.30h es farà la presentació del llibre ‘Matrioskas’ a la Biblioteca Sibil·la Durfort. A les 20h, presentació de les obres artístiques de la collbatonina ‘Mona Lisi’ al Casal de Cultura.

CASTELLVÍ

A partir de les 17h al Centre Social hi ha programat el taller ‘Connecta amb la força femenina’. La lectura del manifest commemoratiu serà a les 19h al Centre Cívic Can Sunyer i Valldaina, mentre que a les 20h també es farà la lectura i un petit concert de l’Escola de Música i Dansa de Castellví a la plaça del poble.

GELIDA

La lectura del manifest serà el dia 9 a les 12h a la Sala de les Golfes del Centre d’Iniciatives Culturals. A més, la UCG celebra un sopar a partir de les 21h. El dia 8, tarda oberta violeta amb jocs de taula feministes i creació de pancartes a l’Espai Jove.

MASQUEFA

A partir de les 19h es farà una concentració, lectura de manifest i mostra d’accions reivindicatives realitzades per grups de joves.

Fotografia: Presentació de la programació del Dia de la Dona a Martorell [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: