Dimarts, 16 juliol 2024
  • Dimarts, 16 juliol 2024
La Bustia homenatge deportats camps nazis 6

El Baix Llobregat homenatja als deportats als camps de concentració nazis

Per 29 de maig de 2024 a les 17:00 0 318 Visites

Amb un acte a la seu del Consell Comarcal i una ofrena floral al Parc de Torreblanca

La seu del Consell Comarcal ha acollit l’acte d’homenatge als 102 deportats del Baix Llobregat als camps de concentració nazis. L’alumnat de l’INS Martí Dot i de l’Escola Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu de Llobregat ha fet la lectura i escenificació dels noms de les persones deportades, incorporant un missatge en cada una d’elles. També han llegit el manifest en memòria de les víctimes de l’holocaust a la comarca.

En la seva intervenció, la consellera comarcal de Cultura i Memòria Democràtica, Lídia Muñoz, ha destacat la participació dels joves en aquest homenatge i la necessitat que aquestes “apliqueu i traslladeu els valors de la lllibertat, de la igualtat, de la fraternitat, i de respecte i amor que els nostres avis i àvies van defensar, i que és el nostre deure mantenir-los present”.

Per la seva banda, la presidenta del Centre d’Estudis Comarcals, Genoveva Català, ha destacat la necessitat de recordar que “el record i el coneixement històric ens serveixi per afrontar el present i treballar per un futur que ens allunyi de la guerra, del patiment i del feixisme”.

La cloenda de l’acte ha anat a càrrec de la presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez, qui també ha parlat de la importància de “l’assistència i participació dels i les joves, i de l’àmbit educatiu, en la Memòria democràtica, que és un dels objectius de la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat”.

El tancament també ha comptat amb les intervencions del diputat de Memòria Democràtica i alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, i de la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart. Tots dos han dedicat unes paraules als deportats i han posat en relleu el compromís de les dues institucions en aquest àmbit de drets i memòria.

Els assistents s’han desplaçat a fer l’ofrena floral a l’olivera plantada al Parc de Torreblanca. L’acte ha tingut lloc el 16 de maig.

Aquí es pot consultar el llistat de les persones deportades del Baix Llobregat.

Fotografies: Acte d’homenatge als deportats als camps de concentració nazis [Consell Comarcal]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: