Dimarts, 16 juliol 2024
  • Dimarts, 16 juliol 2024
La Bustia proposta Can Tobelleta Sant Esteve 4

El camí de Can Tobelleta de Sant Esteve es transformarà en un passeig urbà

Per 15 de juny de 2024 a les 7:00 0 230 Visites

El pressupost inicial de l’obra és d’uns 2 milions d’euros i l’Ajuntament espera poder començar les obres l’any 2026

L’Ajuntament de Sant Esteve ha presentat l’avantprojecte per a la reurbanització de l’actual camí de Can Tobelleta, que connecta els barris de Ca n’Amat i de Vallserrat, per convertir-lo en un passeig urbà. La proposta millora l’accessibilitat i la seguretat vial per als vehicles i als vianants.

El document recull la reurbanització dels prop de 800 metres de longitud i una superfície de 9.500 m2 que té el camí. En la proposta inicial, la calçada s’amplia fins a 5,5 metres, garantint així el pas segur de vehicles en els dos sentits de la marxa.

La secció es completa amb una franja vegetal de 60 centímetres d’amplada i sistema de reg sostenible que separarà la calçada d’una vorera de 2 metres d’ample. A més, el passeig estarà il·luminat i comptarà amb diversos punts de descans amb elements de mobiliari urbà i arbrat.

L’alcalde Enric Carbonell ha explicat que “el camí de Can Tobelleta és un dels eixos de connexió entre barris en el que és prioritari garantir-ne la seguretat. Hem presentat ja l’avantprojecte per no demorar la contractació de la redacció d’un projecte definitiu amb el qual puguem començar obres en el 2026“.

La sala El Celler de l’Ajuntament ha acollit la presentació pública de l’avantprojecte. La presentació ha anat a càrrec de l’equip redactor i de la cap dels Serveis Territorials municipals, acompanyats per Carbonell i els tinents d’alcalde, Joan Galceran i Roser Brosed. La sessió també ha comptat amb la presència de representants veïnals dels barris de Ca n’Amat i Vallserrat i de la ciutadania.

El següent pas és la redacció del projecte executiu i la posterior licitació de les obres. Aquesta tramitació es preveu per l’any 2025. El pressupost inicial de l’obra és d’uns 2 milions d’euros.

Fotografies: Avantprojecte del camí de Can Tobelleta i presentació pública [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: