Dimarts, 16 juliol 2024
  • Dimarts, 16 juliol 2024
La Bustia nou vehicle ADF Esparreguera 2

L’ADF compta amb un nou vehicle destinat a la prevenció, suport i extinció d’incendis forestals

Per 11 de juliol de 2024 a les 12:00 0 330 Visites

La presentació del camió és aquest dissabte 13 de juliol a les 10h a l’aparcament del Teatre de La Passió, en el marc de la Festa Major

L’ADF d’Esparreguera presenta, en el marc de la programació de la Festa Major, un nou vehicle destinat a la prevenció, suport i extinció d’incendis forestals.

Es tracta d’un camió rural BRP amb una capacitat de 3.500 litres d’aigua, amb equip forestal per a poder desenvolupar les tasques de l’agrupació, com mànegues, eines manuals, material sanitari de primers auxilis i cabina ignifuga amb sistema d’emergència d’aire respirable per a 6 persones.

La presentació del nou vehicle, que està en servei des de Sant Joan, és aquest dissabte 13 de juliol a les 10h a l’aparcament del Teatre de La Passió. L’acte comptarà amb la presència de vehicles d’ADF d’altres municipis. A més, el dilluns 15 de juliol de 10 a 13h, estarà al carrer dels Arbres perquè els infants puguin accedir al seu interior.

El nou vehicle l’ha adquirit l’Ajuntament d’Esparreguera per un import de 301.580 euros, IVA inclòs, i renova la cessió de l’antic vehicle Magirus, actualment retirat de servei.

El president de l’ADF Esparreguera, David Queixalós, ha explicat “el nou camió millora les condicions de seguretat en les tasques de prevenció, suport i extinció d’incendis forestals” i ha apuntat que “amb aquest vehicle iniciem la renovació del parc mòbil de l’ADF, que té més de 26 anys, i que poc a poc anirem actualitzant”. El nou camió reemplaça l’antic camió Magirus, que, segons indica Queixalós, “tenia 49 anys, està fora de servei i es retirarà al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Terrassa”.

El regidor de Protecció Civil, Alfons Puche, ha dit que “amb l’esperit de col·laborar amb l’ADF, l’Ajuntament ha adquirit aquest camió per a reforçar els mitjans tècnics dels quals disposa l’agrupació, especialment tenint en compte que cada vegada més les ADF estan fent les primeres intervencions en emergències per incendis forestals, per la qual cosa volem que disposin dels recursos més eficients per a fer aquests primers treballs a l’espera que arribin els Bombers”.

L’ADF d’Esparreguera guanya un premi per recuperar un espai natural i fer activitats de prevenció d’incendis.

 

Fotografies: El nou vehicle de l’ADF d’Esparreguera [ADF Esparreguera]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Esparreguera, Societat