Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
La Bustia Premi ADF Esparreguera 12

L’ADF d’Esparreguera guanya un premi per recuperar un espai natural i fer activitats de prevenció d’incendis

Per 10 de juliol de 2024 a les 7:00 0 507 Visites

Ha rebut un guardó i compta amb 11.000 euros de la Diputació de Barcelona per rehabilitar la bassa de Can Cardús i fer un programa d’educació mediambiental i gestió forestal sostenible

El projecte ‘Salvem la bassa de Can Cardús‘ de l’ADF d’Esparreguera ha estat guardonat en la 27a edició dels Premis a la Prevenció d’Incendis Forestals que convoca anualment la Diputació de Barcelona. Els premis compten amb una dotació d’11.000 euros per a cada guanyador destinats a desenvolupar el projecte. L’objectiu d’aquests és reconèixer diferents facetes de la prevenció d’incendis forestals dutes a terme per les agrupacions de defensa forestal de la província de Barcelona.

Al capdavant hi ha el president i coordinador operatiu de l’agrupació, David Queixalós, i la coordinadora del projecte premiat i membre de l’ADF esparreguerina, Tatiana Segura. L’ADF d’Esparreguera ha rebut el premi Jordi Peix, destinat a projectes de sensibilització o educació en matèria de prevenció d’incendis. ‘Salvem la bassa de Can Cardús’ se centra en rehabilitar aquest espai per fer-hi activitats d’educació mediambiental i gestió forestal sostenible, així com de prevenció d’incendis. D’aquesta manera, la bassa tornarà a ser un refugi d’aus migratòries, amfibis i altres animals.

En l’entrega del guardó, el diputat de Prevenció d’Incendis i Gestió Forestal, Jordi Fàbrega, ha comentat que “amb aquest projecte no només es demostra que les ADF fan una tasca importantíssima en la prevenció d’incendis, sinó que també poden fer una gran tasca pel que fa a la conservació i recuperació d’espais naturals, com és el cas de la bassa de Can Cardús”.

També el regidor de Mobilitat i Seguretat i Protecció Civil, Alfons Puche, que ha felicitat l’agrupació: “la feinada que fan les associacions i entitats, sempre amb voluntariat, cohesiona la societat i aporta valors. En aquest cas l’ADF d’Esparreguera és exemple. Enhorabona!”

L’altre premi, el Rosend Montané, ha estat per l’ADF de Subirats pel projecte “Xarxa de vigilància forestal amb intel·ligència artificial per a la detecció de columnes de fum”.

L’acte d’entrega del guardó a Esparreguera s’ha fet el divendres 5 de juliol a l’entorn de la bassa de Can Cardús. La dotació econòmica el rebran després de justificar el projecte. La coordinadora del projecte premiat i membre de l’ADF d’Esparreguera, Tatiana Segura, explica a què dediquen el premi en aquest vídeo:

 

Fotografies: Membres de l’ADF d’Esparreguera i el diputat de Prevenció d’Incendis i Gestió Forestal, Jordi Fàbrega [Diputació de Barcelona / ADF Esparreguera]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Esparreguera, Societat