Dimarts, 16 juliol 2024
  • Dimarts, 16 juliol 2024
La Bustia eleccions municipals 2019 candidats Gelida

Comença la campanya electoral de les municipals a Gelida

Per 12 de maig de 2019 a les 13:00 0 1570 Visites

Es presenten 8 candidats a l’alcaldia de Gelida

Al municipi de l’Alt Penedès concorren 8 formacions, un rècord en unes eleccions a Gelida. Només 2 caps de llista repeteixen, a la primera i segona força en els últims comicis: l’alcalde Lluís Valls pel PSC, i Lluïsa Llop d’ERC, que també és diputada al Parlament de Catalunya.

La resta dels 6 candidats són nous, per ordre de més a menys regidors: Àlex Torras de Junts, Rubén López a la CUP i Anna Enjuanes per En Comú. El PP es torna a presentar després de perdre la representació fa 4 anys, en aquesta ocasió amb José Antonio Santos, Cs ho fa per primera vegada amb Álvaro Ariet, i Gelida per la República-Primàries Catalunya amb Montse Rovira.

Els reptes i incògnites de les eleccions a Gelida són si els socialistes tornaran a guanyar i mantindran la majoria absoluta aconseguida el 2015. En tot cas, si serà suficient per governar i revalidar l’alcaldia. Valls fa 16 anys que és alcalde, ho va ser el mandat 1999-2003 i després de 4 anys d’un govern ERC-CiU, ho és des de l’any 2007.

ERC vol millorar resultats i ser la primera força. Precisament, un dels grans interrogants d’aquestes eleccions serà quina posició tindran els partits independentistes: ERC, Junts, CUP i GxR-Primàries Catalunya, i si sumaran per poder pactar un govern alternatiu a l’actual.

D’altra banda, com repercutirà el canvi d’equip i d’estratègia d’En Comú (fins ara ICV i soci de govern del PSC els últims anys amb Josep Anfruns). El regidor d’ICV està desvinculat de la nova direcció des de fa mesos, no va a la llista i deixarà l’Ajuntament a final del mandat. Els comuns són crítics amb el PSC i fa poc probable que puguin reeditar el pacte.

També el paper de PP i Cs, sense representants, que si entren a l’Ajuntament, poden ser determinants en els futurs acords o govern si el PSC no assoleix la majoria absoluta.

I tot plegat, com afectaran les eleccions generals i la situació política i social del moment pel 26 de maig.

Actualment, el PSC governa amb 7 regidors i el regidor d’ICV. A l’oposició hi ha ERC amb 3 regidors, CiU 1 (ara Junts) i CUP 1. Les llistes es van publicar fa unes setmanes.

Debats electorals

Ràdio Gelida organitza un debat obert el dissabte 18 de maig, a les 12h al Centre Cultural, i el debat dels caps de llista a la sala de plens el divendres 24 de maig, a les 22h. Es podrà seguir a través del dial 107.6 FM o per internet a www.radiogelida.cat.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Eleccions, Gelida, Gelida, Política