Dissabte, 18 maig 2024
  • Dissabte, 18 maig 2024
La Bustia centenari ferrocarril Abrera (1)

Abrera commemora el centenari de l’arribada del ferrocarril

Per 7 d'abril de 2022 a les 17:00 0 765 Visites

Amb un acte institucional on ha participat Marta Subirà, presidenta de FGC

Abrera commemora aquest 2022 el centenari de l’arribada del ferrocarril al municipi. Concretament, el primer tren va arribar el 29 de març de 1922. Per celebrar aquesta efemèride, l’Ajuntament ha organitzat diverses activitats.

La primera s’ha dut a terme el dissabte 2 d’abril en un acte institucional davant l’estació. Durant aquest, s’ha fet una recreació històrica de l’arribada del ferrocarril a càrrec de l’Associació Retrofuturista Nautilus. L’acte ha estat amenitzat amb la música de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música d’Abrera.

L’activitat ha comptat amb autoritats de l’Ajuntament, dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya-FGC i dels consistoris del voltant.

L’alcalde Jesús Naharro ha destacat que amb aquest esdeveniment “retem homenatge a tots els usuaris i usuàries i, sobretot, als treballadors i treballadores que han sabut acompanyar aquesta transformació i modernització d’aquest mitjà de transport públic que tenim a Abrera”.

Per la seva banda, la presidenta de Ferrocarrils, Marta Subirà, ha comentat que “per FGC és un honor estar a Abrera celebrant un esdeveniment tan significatiu per la ciutat com són els cent anys de l’arribada del tren”.

Després de l’acte institucional, s’ha fet una visita guiada de l’exposició itinerant ’40 anys compromesos i preparats al futur’. La mostra es podia veure fins el dissabte 2 d’abril. A continuació, Subirà ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament.

Fotografies: Acte institucional per celebrar el centenari de l’arribada del ferrocarril a Abrera [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Abrera, Societat