Diumenge, 16 juny 2024
  • Diumenge, 16 juny 2024
La Bustia respirador Doga Abrera

Abrera fa balanç de la solidaritat durant la pandèmia

Per 18 de maig de 2020 a les 19:30 0 1473 Visites

El voluntariat, empreses amb seu al municipi i d’altres poblacions i l’Ajuntament ajuden a frenar els efectes de la covid-19

Des de l’inici de la pandèmia del coronavirus s’han registrat multitud d’accions solidàries, col·laboracions i donacions.

Des d’Abrera, un equip d’enginyers de l’empresa d’automoció Doga, juntament amb els Serveis de Pneumologia i Medicina Intensiva de l’Hospital de Bellvitge, ha estat treballat en un nou model de respirador. Aquesta mateixa entitat també ha facilitat gratuïtament els motors per als respiradors d’Oxygen.

Seat, amb seu a Martorell, Abrera i Sant Esteve, també s’ha dedicat a la fabricació de respiradors per lliurar a l’UCI dels hospitals. A més, l’automobilística ha cedit a l’Ajuntament d’Abrera 3 vehicles destinats a serveis essencials per a totes les persones que ho necessitin, a més de material per l’elaboració de mascaretes.

Per altra banda, JP Selecta d’Abrera, que es dedica a la fabricació d’aparells per a laboratori, ha cedit a l’Ajuntament dues màquines per esterilitzar, desinfectar i envasar les mascaretes que han elaborat els voluntaris i voluntàries del municipi. També ha fet una donació de 400 mascaretes.

Sealed Air Packaging del municipi, dedicada a l’envasat de productes alimentaris i embalatge de productes, ha cedit 50 màscares de protecció frontal.

Abrera Solidària, entitats i veïns

Al voltant de 50 persones formen part de la iniciativa Abrera Solidària, que coordinats amb l’Ajuntament dona suport a persones que necessiten ajuda.  Des de la confecció de mascaretes destinades als serveis sanitaris a la realització de compres, gestions i encàrrecs per a la gent gran del municipi.

Des de l’inici de la pandèmia, ja s’han confeccionat 4.000 mascaretes per l’empresa Seat, i es faran 2.000 més. També s’han cosit 2.000 mascaretes amb la roba cedida per la companyia de Rubí, Robin Hat, i és previst fer-ne 2.000 més.

Aquestes mascaretes estan destinades als serveis sanitaris i d’atenció a les persones, prioritzant els col·lectius vulnerables. També es reparteixen en els comerços i en el mercat setmanal en punts informatius. I des de Protecció Civil han fet entregues domiciliàries. L’Ajuntament ha aportat 1.000 euros per l’adquisició de material per a l’elaboració de futures mascaretes.

El voluntariat de Protecció Civil, Abrera Solidària i les agents cíviques de l’Ajuntament també han repartit 1.800 mascaretes higièniques provinents del govern de espanyol a l’estació dels FGC i a les parades del bus.

Una de les accions que l’Associació Amics dels Animals d’Abrera ha fet una donació de 3 capses de guants i 15 granotes, l’AMPA de l’Institut Voltrera ha cedit vestits, protectors de sabates, gorres i pantalles protectores a la residència Canigó d’Abrera.

Des del dia 8 de maig, Càritas parroquial torna a estar activa per totes aquelles persones que ho necessitin. L’entitat ha reactivat el Servei d’Atenció Directa, repartint aliments i productes bàsics a famílies vulnerables. A més, el veí Francesc Sáez ha donat material d’ús veterinari, Javier Nevot una caixa de mascaretes i Javier Moreno vestits de protecció.

Els treballadors de l’empresa abrerenca Mondi Bags Ibérica han recollit aliments per Càritas Abrera.

La Comunitat Islàmica d’Abrera ha donat 3.800 quilograms de menjar pel Programa d’Aliments Donem Suport del Banc d’Aliments que gestiona l’Ajuntament amb la col·laboració de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord.

L’alcalde Jesús Naharro ha destacat que les iniciatives i el voluntariat “no paren de créixer, per tal de poder arribar a la gent que més ho necessiten” i que Abrera Solidària és una “iniciativa que s’ha consolidat com una eina i referent municipal”. I ha afegit que “volem agrair a totes les persones que ho fan possible i que s’estan deixant la pell perquè això funcioni”.

Fotografia principal: Responsables de Doga amb el respirador, a l’Hospital de Bellvitge [Doga]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Abrera, C-Abrera, Societat